Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 30.04.2024, 01:10 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин

23 липня 2011 року оприлюднено повідомлення, що Cвятіший Отець Венедикт ХVІ дав свою згоду на канононічний вибір Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який прийняв рішення призначити високопреподобного о.Дмитра Григорака, ЧСВВ, Апостольського Адміністратора Бучацької Єпархії УГКЦ «ad nutum Sanctae Sedis» Єпархом Бучацьким.

Веб-сторінка Бучацької єпархії УГКЦ інформує, що владика Дмитро Григорак (хресне ім'я Богдан) народився 1 січня 1956 року в м. Івано-Франківську. З 1963 по 1973 рр. здобув повну середню освіту в м. Івано-Франківську. В 1973 році вступив в Івано-Франківський інститут нафти і газу, який закінчив в 1978 році, отримавши диплом інженера-механіка. Працював на різних заводах м. Івано-Франківська інженером-конструктором.
14 жовтня 1989 року він офіційно вступив до Чину Святого Василія Великого. Новіціят проходив в Гошеві і Крехові в 1990-1991 р ... Читати далі »
  Переглядів: 849 |  Добавив: Administrator | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

"Днесь радісний празник засяяв усім країнам:
прецінна пам’ять премудрих і верховних апостолів
Петра й Павла”
(Стиховна вечірні празника).


Апостоли Петро і Павло особливо шануються як учні Ісуса Христа, що після смерті і воскресіння Христа почали проповідувати і поширювати вчення Євангелія по всьому світу. 

Це свято спочатку було введене в Римі, єпископи якого за вченням Західної Церкви вважаються спадкоємцями апостола Петра, а потім поширилось й в інших християнських країнах.

                                                                   Св. Апостол Петро

Петро (первісне ім'я Симон) займався риболовлею і був покликаний Ісусом Христом в апост ... Читати далі »

  Переглядів: 1013 |  Добавив: Administrator | Дата: 12.07.2011 | Коментарі (0)




Усі парафіяни Храму св.Пророка Іллі,вітають пані Олену з
днем народженням.

Щиро  вітаємо з днем народженням,
Здоров'я, щастя, удачі бажаємо. ... Читати далі »
  Переглядів: 859 |  Добавив: Administrator | Дата: 10.07.2011 | Коментарі (0)

Отче, Олексіє! Сердечно вітаємо Вас з ювілеєм!


Сьогодні, в особливий спосіб дякуємо Богу за дар Вашого життя та священства, за Ваше служіння, за зерна любові, милосердя, віри і надії, що засіваєте у наших серцях!

Глибока віра, працьовитість і жертовність - це ті головні риси, якими Господь наділив Вас, і які є головною рушійною силою у Вашому житті.

Бажаємо Вам, щоб Той хто дав Вам життя провадив Вас щоденно обдаровуючи міцним здоров'ям, радістю і миром у серці, твердістю у вірі, ревністю у любові. На Многії і Благії Літа:







  Переглядів: 1268 |  Добавив: Administrator | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)


Коротка історія свята
Тропар та кондак
Празничний Апостол
Євангеліє
Проповідь

Коротка історія


Це найбільший з усіх празників св. Івана Христителя. Як празник його зачаття, так і цей празник уже був відомий у 4 столітті. Поучення на цей празник знаходимо у св. Івана Золотоустого, св. Амвросія і св. Августина. Цей останній у своїй проповіді цього дня каже: „Сьогодні празнуємо день різдва св. Івана. Це честь, якої, на нашу думку, не має ні один святий. У всьому християнському світі є назначений і почитаний тільки день Різдва Господа і св. Івана”. Св. Августин не згадує тут про празник Різдва Божої Матері, бо в тому часі цього празника ще не було. На Заході празник Різдва св. Івана Предтечі знаходиться в найдавнішому календарі африканської Церкви з 5 століття.

У тому часі, коли святкуємо Різдво Івана Христителя, наш народ у дохристиянських часах ... Читати далі »
  Переглядів: 1338 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.07.2011 | Коментарі (0)


У вівторок 5 липня, у Архикатедральному Соборі святого Юра, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди третьої річниці від створення спільноти «Лярш-Ковчег» в Україні.


   Богослуження очолив Високопреосвященніший Владика Ігор, Архиєпископ Львівський за чисельної присутності осіб з особливими потребами, членів їхніх родин та приятелів. Привітати «Лярш» зі святом прийшли представники спільноти «Віра і світло», Центру духовної підтримки «Емаус» та Навчально-реабілітаційного центру «Джерело».

  В часі проповіді Владика Ігор привітав учасників моління і зауважив, що сама лише присутність «друзів з особливими потребами» в Господньому храмі «приносить могутніше благословення для усіх тих, хто приходить помолитися в Божий дім та усієї нашої Церкв ... Читати далі »
  Переглядів: 980 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.07.2011 | Коментарі (0)

У четвер 30 червня, у Митрополичих палатах собору Святого Юра, відбулася прес-конференція присвячена виключенню з Чину Святого Василія Великого сестер Контемплятивно-адораційного монастиря св. пророка Іллі. (м. Львів-Брюховичі, вул. Шкільна 27). 



Як відомо 29 монахинь цього монастиря від 2007 р. не підтримували жодного зв'язку з Генеральною Управою сестер ЧСВВ, а 19 грудня 2008 р. публічно заявили про своє підпорядкування так званому «синоду єпископів правовірної Греко-Католицької Церкви».

Дана група, що фігурує також під назвою „сектою Догнала” складається із офіційно відлучених від Католицької Церкви священиків, на чолі з Антоніном Догналом, які обманюють людей, видаючи себе за єпископів, створюють псевдо-церковні структури, кидають «анатему» на Святішого Отця Бенедикта XVI та всю ієрархію Католицької Церкви, а також публічно зневажають ім’я блаженного Папи Івана Павла ІІ. (більше про „секту Д ... Читати далі »
  Переглядів: 1339 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.07.2011 | Коментарі (0)

Лісопарк «Зубра», який знаходиться біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Львові, перейменували у парк імені Блаженного Івана Павла ІІ. Відповідне рішення прийняли на сесії Львівської міської ради 30 червня 2011 року, – повідомляє офіційний сайт Львівської міської ради.

«З метою вшанування пам'яті Святішого Отця Івана Павла ІІ міська рада має намір перейменувати лісопарк "Зубра" на парк імені Папи Римського Івана Павла ІІ», – зазначено в рішенні міськради.

«Це добрий знак. До 10-ї річниці візиту Папи Римського Івана Павла ІІ у нас є і парк, який знаходиться біля церкви, і лісопарк. Це рішення накладає на нас обов’язок більше інвестувати в парк і наводити там лад», – зазначив після прийняття рішення міський голова Львова Андрій Садовий.

Департамент інформації УГКЦ
  Переглядів: 940 |  Добавив: Administrator | Дата: 01.07.2011 | Коментарі (0)

Урочистою Патріяршою Літургією у Львові завершилися заходи із вшанування 10-ї річниці візиту в Україну Блаженного Папи Івана Павла II.


    Ця Літургія була наскрізь просякнута приємними спогадами десятилітньої давності, коли серед нас, у Львові, на Сихові був присутній Великий Папа, Блаженний Іван Павло II. 
Розпочалася Літургія хресним ходом від церкви Різдва Пресвятої Богородиці до встановленого на площі перед храмом величного престолу. Процесію очолили хрест і хоругви, відтак у процесії йшло монашество, семінаристи священики, єпископи Петро (Стасюк ) – єпарх Австралії, Нової Зеландії та Океанії та Василій (Івасюк) – екзарх Одесько-Кримський, архиєпископи Микола (Етерович) – секретар Папського Синоду та кир Ігор – Архиєпископ Львівський. Завершував процесію Блаженніший Патріярх Святослав.

   Перед початком Літургії Главу і От ... Читати далі »
  Переглядів: 1119 |  Добавив: Administrator | Дата: 26.06.2011 | Коментарі (0)


Слава Ісусу Христу!

1. «Господи, а до кого ж іти нам? Це ж у Тебе - слова життя вічного!» (Ів. 6, 68).

Дорога молоде України, апостол Петро промовив ці слова, звертаючись до Ісуса, який представив себе народові як хліб, що зійшов з неба, щоб дати людям життя (пор. Ів. 6, 58). Сьогодні з радістю повторюю ці слова серед вас, і більше того, повторюю їх у вашому імені й разом із вами.

Сьогодні Христос ставить і вам те запитання, яке поставив був апостолам: "Може, і ви бажаєте відійти?" Ти, молоде України, що відповіси? Я впевнений, що разом зі мною також і ви приймете ці слова апостола Петра за свої: «Господи, а до кого ж іти нам? Це ж у Тебе - слова життя вічного!».

Дивлячись на вас, таких численних і таких захоплених, я подумки повертаюся до Світового Дня Молоді, я ... Читати далі »
  Переглядів: 1105 |  Добавив: Administrator | Дата: 26.06.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 22 23 »