Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Четвер, 16.05.2024, 20:26 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин
... Читати далі »
  Переглядів: 870 |  Добавив: Administrator | Дата: 13.08.2011 | Коментарі (0)



10 серпня 2011 р., внутрішнє подвір’я літньої папської резиденції у Кастель Ґандольфо та площу перед центральним входом до резиденції заполонили численні паломники та туристи, які прибули на зустріч до Святішого Отця, бажаючи почути його повчання та отримати його апостольське благословення.

Під час сьогоднішньої загальної аудієнції з вірними Папа Венедикт ХVІ зауважив, що в кожній епосі були чоловіки та жінки, які посвячували своє життя Богові у молитві. Ці монахи та монахині засновували свої спільноти в дуже гарних місцевостях: у маленьких мальовничих селах, на горах та пагорбах, на берегах озер чи морів, а то й на маленьких островах. Ці місця мають два спільні і дуже важливі елементи для контемплятивного, тобто споглядального способу життя: красу довколишнього сотворіння, що вказує на красу Господа Бога, та тишу, забезпечену відстанню від великих міст та важливих сполуч ... Читати далі »
  Переглядів: 726 |  Добавив: Administrator | Дата: 11.08.2011 | Коментарі (0)

Єром. Василій Вороновський

"Віддати правдиву шану о. Василію - означає брати приклад з нього і наслідувати його" - Владика Венедикт.


Святі особи являють Бога. Ми багато знаємо, багато читаємо про життя святих, але в народі добре кажуть:"Краще один раз побачити, ніж сім разів почути". Коли людина зустрічається з особами святими, то немов би зустрічається з Богом:"Дивний Бог у святих своїх" - співаємо в наших богослужіннях; "Боже Святий, що в святих перебуваєш", - молимося в молитві на Св. Літургії. Коли ми говоримо про отця Василя, то маємо на увазі людину, яка прагнула і шукала понад усе.

Бога і Божої волі. Головне не те, що він читав молитви екзорцизму, а те, що скрізь, де з'являвся, уприсутнював Бога. Тільки та людина, яка здобула досвід Бога, може передати його іншим. У сві ... Читати далі »
  Переглядів: 764 |  Добавив: Administrator | Дата: 08.08.2011 | Коментарі (0)


Українці не цінять достатньо і не вміють користуватися даром незалежності своєї держави, а свободи бояться, оскільки не хочуть приймати відповідальності, яка тісно пов’язана з нею.
Таку думку в спеціальному інтерв’ю для РІСУ висловив колишній Глава УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар).

«Мені здається, що ми не користаємо достатньо із того дару незалежності. Бо незалежність народу, держави - то приблизно так само, як незалежність особи, - сказав, зокрема, владика Любомир. - Людина повинна бути свобідною, щоби бути собою. Господь Бог дає нам це і каже: "Якщо будете сповняти мій закон, що Бог дав ще на горі Синай (а пізніше Ісус Христос поширив це в Нагірній проповіді), якщо будете це робити, то будете свобідними, будете вільними". Не знаю, чи ми достатньо вміємо цінувати свободу. Бо свобода – це не робити, що тобі хочеться, не сваволя. Свобода – це могти робити добро ... Читати далі »
  Переглядів: 960 |  Добавив: Administrator | Дата: 08.08.2011 | Коментарі (0)


Священики та миряни Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, сердечно вітають Архиєпископа Львівського, Високопреосвященнішого Владику Ігора з Днем народження!

У молитовній покорі просимо Вседержителя, щоб дарував натхнення та сили у Вашому архиєрейському служінні для добра нашої Церви її розвитку і поширення на славу Божу!

Нехай Ваше архиєрейське служіння буде увінчане численними духовними плодами та сповнене батьківським милосердям.

Нехай любов та ласка Божа супроводжують Вас повсякчас у всіх Ваших турботах в ім’я українського народу та в ім’я нашої Церкви.

Молитовно бажаємо Вам міцного здоров’я, духовних і тілесних сил ще багато років трудитися у винограднику Христовому на многії і благії літа.

Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!!!
  Переглядів: 782 |  Добавив: Administrator | Дата: 03.08.2011 | Коментарі (0)

Слово Архиєпископа
в день пам’яті Святого пророка Іллі


Святий апостол Павло пригадує, що потрібно коритися вищій владі, бо влада - установа Бога (пор. Рм 13,1). Деякі владні особи, особливо, в часі гоніння нашої Церкви, знали про цю цитату Святого Писання й пробували по-своєму використати її, щоб здобути потрібну інформацію. Але й владні особи на землі, насамперед, повинні коритися Божому закону, бо вони - не Боги, як себе вважали римські імператори та деякі інші. Коли вищі керівники негідно користуються владою й скеровують її, найперше, для своїх інтересів, не дбають про народ - чинять велике беззаконня, тоді, такої влади непотрібно слухати. Такі можновладці повинні пам'ятати про навчання святого апостола Петра: «Слухатися слід більше Бога, ніж людей!» (Ді 5,29). Не завжди ті, хто покликаний до керівництва виконують волю Господню, тобто, діють згідно Заповідей Бога та стараються про добро людей. Часто владні особи шукають тільки своєї вигоди, надуживаючи сво ... Читати далі »
  Переглядів: 927 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.08.2011 | Коментарі (0)

Святий пророк Ілля народився у м. Фесфії (Тесвії) Галаадській за 900 років до Різдва Христового. Ім’я, яке батьки дали синові (Ілля означає "мій Бог – Ягве”) визначило все його життя. З малих літ він присвятив себе Богові, поселився в пустелі й жив у молитві й суворому пості. О тій порі царем Ізраїлю був Ахав, який закликав людей поклонятися ідолам (Ваалові). Прихильницею ідолопоклонства була й цариця Єзавель. Серед тих ізраїльських сміливців, які виступали проти цього був Ілля. Він ревно молився, закликав людей покаятися і повірити в Єдиного Бога. Бачачи духовну загибель свого народу, Ілля переконував царя навернутися, пророкував нещастя для народу, якщо той не схаменеться. Коли цар не послухався слів пророка, настала трирічна засуха, що спричинила голод у країні. І лише за молитвами святого пророка Іллі на спраглу землю знову впав дощ.

Ілля зазнав чимало переслідувань від ідолопоклонників. Коли він збирався вмирати, то дізнався, що Бог живим забере його на небо. Так і сталося. ... Читати далі »
  Переглядів: 858 |  Добавив: Administrator | Дата: 31.07.2011 | Коментарі (0)

                                                         







 
Тропар, глас 4:У тілі ангел, пророків основа, * другий предтеча пришестя Христового – Ілля славний, * з висоти зіслав Єлисеєві благодать * недуги відганяти і прокажених очищати. * Тому й на тих, що почитають його, зливає зціління.

Слава: Кондак, глас 2: Пророче і провидче великих діл Бога нашого, Іллє великоіменитий, * вістуванням твоїм Ти встановив водоточні облаки. * Моли за нас єдиного Чоловіколюбця.

... Читати далі »
  Переглядів: 657 |  Добавив: Administrator | Дата: 31.07.2011 | Коментарі (0)


Святий Володимир Великий народився 954 року в Києві. Був онуком св. княгині Ольги, яка була християнкою і мала на нього великий вплив. Князь Володимир не тільки сам навернувся з поганства до християнства, але й посприяв тому, щоб увесь український народ прийняв Христову віру. Існує багато версій щодо часу і місця хрещення князя. Найбільш правдоподібною є візантійська. Після свого хрещення у Києві Володимир наказав нищити поганських ідолів, але робив це помірковано. Коли більшість людей ознайомилися з основними правдами християнської віри, тоді він звелів усім киянам зійтися 988 року на березі Дніпра, аби прийняти св. Хрещення, що ті радо й виконали. За наказом князя було збудовано чимало храмів, зокрема Десятинну церкву в Києві. Князь Володимир уснув у 1015 році. Церква називає його рівноапостольним і хрестителем України.

  Переглядів: 934 |  Добавив: Administrator | Дата: 28.07.2011 | Коментарі (0)



В День Хрестин!

 На чистім білім полотні, стелися, доленько, щасливо. Обійми лагідні й міцні хай розкриває Божий світ дитині! Нині Тебе, дитинка мила, благословив Господь єлеєм, ладаном і миром.Хай Він батькам, які Тобі подарували світ, зішле багато радісних, щасливих літ!




  Переглядів: 723 |  Добавив: Administrator | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 22 23 »