Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 21.05.2024, 01:13 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин


«З року в рік, ось уже десятиліття, ми збираємося тут, як діти Божі, щоб відсвяткувати одне з найбільших свят Пресвятої Богородиці – її Успіння», – промовив владика Венедикт під час Архиєрейської Літургії в Уневі.

Єпископ-помічник Львівський очолив урочисте Богослужіння у співслужінні о. Зенона Хоркавого з Австралії, о. Юрія Коласи - генерального вікарія для вірних східного обряду у Відні (Австрія) сотрудника римо-католицької парафії Петра і Павла у Перемишлянах кс. Єжи Глінки та численного духовенства.

Під час Літургії єпископ-помічник Львівський рукоположив у пресвітери диякона Руслана Мартинюка. Диякон Руслан завершив Львівську Духовну Семінарію, дияконську практику проходив у Львові при храмі Воскресіння Господнього (вул. Городоцька, 319 а).

Як зазначає настоятель Свят ... Читати далі »
  Переглядів: 729 |  Добавив: Administrator | Дата: 30.08.2011 | Коментарі (0)


Найбільш ранні пам'ятки, які дійшли до нас, і які оповідають про кончину Богоматері, датуються IV ст. і містять різні дані про те, де, як і як довго жила Пресвята Діва після закінчення земного життя Спасителя. Неоднакові також розповіді про кончину і поховання Богородиці. Однак в більшості своїй ці тексти сходяться на тому, що Пресвята Діва Марія була тілесно взята із землі на небо. Згідно з переказом, який знайшов відбиття у богослужебних текстах, після Вознесіння на небо Господа Ісуса Христа Пресвята Діва, лишаючись, згідно з повелінням свого Сина, під піклуванням святого апостола Івана Богослова (Іван 19:25-27), перебувала в подвигах посту і молитви. До часу Успіння Пресвята Діва жила в Єрусалимі. За три дня до Її кончини Їй явився Архангел Гавриїл і сповістив про майбутнє Успіння. У день кончини Божої Матері апостоли, крім апостола Фоми, були захоплені на хмарин ... Читати далі »
  Переглядів: 649 |  Добавив: Administrator | Дата: 28.08.2011 | Коментарі (0)


У Львівській Архиєпархії відбулися святкові заходи з нагоди Дня незалежності України. У Архикатедральному соборі св. Юра, 24 серпня вранці, розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Високопреосвященніший владика Ігор, Архиєпископ Львівський.


Промовляючи до вірних в часі проповіді, Архиєрей зазначив, що незважаючи на численні труднощі в українському суспільстві наступило багато позитивних змін:

«Ми вдячні Богу за те, що постають церкви, до яких приходить вірний люд. Тільки у нашому Львові вірні нашої Церкви моляться у 40-ка церквах й каплицях. Осідок нашої Церкви повернено у Київ. Там будується величавий собор та резиденція для Глави нашої Церкви. […] За роки радянської колонізації храми тільки зачиняли та руйнували. А у них виховуються люди, Божі діти».

Архиєпископ Львівський пригадав також про різноманітні негативні явища, присутні у житті українського суспільства і попередив про відповідальність перед Богом за усе вчинене в житті.

... Читати далі »
  Переглядів: 769 |  Добавив: Administrator | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Привітання Папи Венедикта 16 з 20-ю річницею Незалежності України натисніть на  


Нехай ця важлива річниця пробудить у вас та ваших співгромадян живе прагнення діяти на користь справедливості, миру та спільного добра!

«Від щирого серця вітаю прочан з України, які саме сьогодні святкують двадцяту річницю незалежності своєї держави, історія та культура якої у незгладимий спосіб позначені християнськими цінностями. Дорогі друзі, бажаю, щоб ця важлива річниця пробудила у вас та ваших співгромадян живе прагнення завжди діяти на користь справедливості, миру та спільного добра. Слава Ісусу Христу!»

Так Святіший Отець Венедикт XVI привітав з Днем незалежності всіх українців, промовляючи до групи прочан, які у середу, 24 серпня 2011 р., зібралися на внутр ... Читати далі »
  Переглядів: 655 |  Добавив: Administrator | Дата: 24.08.2011 | Коментарі (0)


25 серпня 2011 р.Б., Четвер; Свв. мчч. Фотія і Аникити

ЛЬВІВ, Храм cв. Арх. Михаїла
7:00 – Св. Літургія
8:30 – Формування груп
9:30 – Вихід

Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці
11:15 – Молебен до Пресвятої Богородиці, вихід

детальніша інформація на сайті УГКЦ Святоуспенська Унівська Лавра 
Паломницько-Прочанський Сайт
  Переглядів: 688 |  Добавив: Administrator | Дата: 24.08.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні, 23 серпня 2011 року, у резиденції Митрополита Володимира в Києво-Печерській лаврі відбулася офіційна зустріч Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука) та Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира (Сабодана). Від УГКЦ у зустрічі також взяв участь Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. 


На початку зустрічі Блаженніший Святослав привітав Митрополита Володимира з 45-літтям його єпископської хіротонії (9 липня 1966 року) та з присвоєнням йому звання Героя України (10 липня 2011 року). Крім того він подякував Предстоятелю УПЦ за 
привітання зі сходженням на престол Глави УГКЦ та за присутність на ... Читати далі »
  Переглядів: 637 |  Добавив: Administrator | Дата: 23.08.2011 | Коментарі (0)




«З нагоди 20-ї річниці державної Незалежності України щиросердечно вітаю всіх вас, в Україні та на поселеннях сущих, і єднаюся з вами у подячній молитві до Всемогутнього Господа за неоціненний дар свободи для рідного народу і нашої держави», − написав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви, у своєму зверненні з нагоди 20-літнього ювілею Незалежності України.

На переконання Предстоятеля УГКЦ, святкування нашого національного ювілею – це не лише причина для радості та вдячності, а й прекрасна нагода для глибших роздумів над тим, якої держави ми хочемо і потребуємо. «Напевно, не помилимося, якщо ствердимо, що бажаємо жити в державі, в якій основними засадами соціального, економічного, політичного та інших вимірів життя народу є чесність, справедливість і відповідальність», − зазначи ... Читати далі »
  Переглядів: 616 |  Добавив: Administrator | Дата: 22.08.2011 | Коментарі (0)


ПРЕОБРАЖЕННЯ Господнє, християнське свято, присвячене згадці про Преображення Ісуса Христа. Святкується 19 серпня православними і 6 серпня католиками. У Православній Церкві — Господське двонадесяте свято. Усі три синоптичних Євангелія містять подібні описи Перетворення Господня (Матвій 17:1; Марко 9:2; Лука 9:28). Незабаром після того, як Спаситель відкрив учням, що Йому слід постраждати, бути вбитим і на третій день воскреснути, Він завів трьох апостолів — Петра, Якова й Івана на гору Фавор і преобразився перед ними: обличчя Його просяяло, як сонце, одяг зробився білим, як сніг. Преображення Христове супроводжувалося з’явою старозавітних пророків Мойсея й Ілії, які говорили з Ісусом про Його близький відхід. Усіх їх осінила світла хмарина, і з неї почувся голос: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!».

Святкуванням Преображення Церква сповідує по ... Читати далі »
  Переглядів: 781 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)


На 76 році життя упокоївся в Бозі парох храму св. Софії Премудрості Божої (м. Львів, вул. Івана Франка 121а ), священик підпільної УГКЦ протоієрей Богдан Смук.

Поминальні богослуження за душу новопреставленого ієрея Богдана розпочнуться у четвер, 18 серпня, о 20:00.,у храмі св. Софії Премудрості Божої (м. Львів, вул. Івана Франка 121а ). Наступного дня, у п'ятницю о 20:00 буде відслужено Священичий парастас. Чин Похорону розпочнеться у суботу вранці, 20 серпня., час початку богослуження буде повідомлено додатково.

Довідка:

Отець Богдан Смук народився у 1 червня 1936 р. у с. Хоросниця, Мостиського р-ну, Львівської обл. В часи підпілля вступив до підіпільної семінарії УГКЦ, 21 вересня 1970 р. отримав дияконські, а наступного дня священичі свячення з рук владики Володимира Стернюка. Більше як 20 років о. Богдан служив Богові та вірним в умовах гонінь і переслідув ... Читати далі »
  Переглядів: 894 |  Добавив: Administrator | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)


«Мені здається, що ми не використовуємо ще достатньо ту незалежність, свободу, яку одержали 20 років тому. Є різні на це причини: може бути пряме незнання, страх бути свобідним, бо свобода − це відповідальність. Одне слово, боїмося бути свобідними, боїмося наслідків нашої свободи, бо це означає відповідальність», − сказав Блаженніший Любомир (Гузар) в інтерв’ю для РІСУ, яке опубліковане у ці дні.

На думку Предстоятеля УГКЦ у 2001-2011 роках, ми щойно йдемо до усвідомлення незалежності, свободи. «Моя думка, що ми ще не зробили того, що повинні були зробити, хоча, як я вже сказав, маємо підставу, маємо можливість. Тільки вона не використана ще належно», − пояснив Блаженніший Любомир.

Говорячи про незалежність народу, держави, Архиєпископ Любомир порівняв її з незалежністю особи. «Людина повинна бути свобідною, щоби бути собою. Господь Бог дає нам це і каже: «Як ... Читати далі »
  Переглядів: 865 |  Добавив: Administrator | Дата: 16.08.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 22 23 »