Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

П`ятниця, 17.05.2024, 17:38 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Червень » 26 » Блаженніший Святослав: «Сьогодні я бачу, що діти виросли…»
22:11
Блаженніший Святослав: «Сьогодні я бачу, що діти виросли…»
Урочистою Патріяршою Літургією у Львові завершилися заходи із вшанування 10-ї річниці візиту в Україну Блаженного Папи Івана Павла II.


    Ця Літургія була наскрізь просякнута приємними спогадами десятилітньої давності, коли серед нас, у Львові, на Сихові був присутній Великий Папа, Блаженний Іван Павло II. 
Розпочалася Літургія хресним ходом від церкви Різдва Пресвятої Богородиці до встановленого на площі перед храмом величного престолу. Процесію очолили хрест і хоругви, відтак у процесії йшло монашество, семінаристи священики, єпископи Петро (Стасюк ) – єпарх Австралії, Нової Зеландії та Океанії та Василій (Івасюк) – екзарх Одесько-Кримський, архиєпископи Микола (Етерович) – секретар Папського Синоду та кир Ігор – Архиєпископ Львівський. Завершував процесію Блаженніший Патріярх Святослав.

   Перед початком Літургії Главу і Отця УГКЦ привітали дівчата в народних строях, піднісши Владиці коровай. Відтак розпочалася Літургія, на якій були присутні кілька десятків тисяч львів’ян і гостей міста. Серед почесних гостей були присутні: п. Михайло Цимбалюк – голова ЛОДА, п. Андрій Садовий – міський голова Львова, народні депутати України Тарас Стецьків, Володимир В'язівський та Володимир Філенко, п. Іван Лозинський – голова Сихівської РДА, а також численні духовні особи. 

  У своїй святкові гомілії Блаженніший сказав: «Десять років тому Блаженний Папа Іван Павло II тут, на Сихові, на зустрічі з молоддю співав пісню: «Дощ падає – діти ростуть…». Сьогодні, через десять років дивлячись на присутніх Тут юнаків і дівчат, на молодих священиків я бачу, що діти виросли…». Поєднуючи сьогоднішнє святкування із Євангельським читанням про покликання Апостолів Патріярх сказав: «Подібно, як Христос покликав Апостолів, так Папа, перебуваючи тут, в Україні своїм словом привів багато людей до Бога і Його церкви». 

На Літургії вірні надзвичайно чисельно приступили до Святого Причастя.


Перед відпустом до вірних і духовенства зі словом звернувся архиєпископ Миколай. Він підкреслив важливість єдності в одному Христовому Тілі – католицькій церкві християн двох «великих і могутніх обрядів – візантійського і латинського», а також нагадав про відданість апостольській місії Папи Івана Павла.

Відтак Блаженніший виголосив подяки і многоліття всім, хто спричинився до сьогоднішнього відзначення. Після Блаженнішого слово подяки виголосив митрофорний протоєрей Орест Фредина – парох церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Він, дякуючи Блаженнішому сказав: «Як Христос покликав апостолів, так і сьогодні дав нам можливість молитися з тим, кого покликав посеред нас. Ми знали його як семінариста, префекта, віце-ректора, ректора Семінарії. Нині ми молимося з Ним, з нашим Патріярхом». Також отець Орест запропонував пригадати, як 10 років тому Львів вітав Блаженного Івана Павла II гучним «Україна любить Папу» і знову єдиним серцем і устами вигукнути це привітання, що вірні однодушно й зробили. Також отець Орест запропонував привітати й Блаженнішого Святослава словами «Львів вітає Патріярха». Гучне й суголосне вітання, яке кілька хвилин лунало серед вірних сповнювало теплом і любов'ю до Патріярха й Патріярха до своєї пастви.

На завершення урочистостей Блаженніший поспілкувався з пресою та уділив індивідуальне благословення своїм духовним синам – семінаристам Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Володимир Мамчин,

Медіа-центр ЛДС






Переглядів: 1123 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]