Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 16.04.2024, 09:43 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин
У середу, 8 червня 2011 року, Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, освятив наріжний камінь під будівництво храму Блаженного Миколая Чарнецького у м. Львові. Новий храм, яким опікуватимуться отці та брати Чину Найсвятішого Ізбавителя, буде зведено на перехресті вулиць Варшавської та Чорновола. 

Участь у посвяченні взяли протоігумен Львівської провінції Згромадження редемптористів о. Ігор Колісник, отці та брати редемптористи, сестри редемптористки, а також будівничі та парафіяни церкви Святого Йосафата (м. Львів, вул. Замарстинівська).


  Переглядів: 1028 |  Добавив: Administrator | Дата: 10.06.2011 | Коментарі (0)

Час 24 червня 2011 р. о 20:00 - 26 червня о 13:00

Місце Львів - Сихів, площа Іванна Павла ІІ, 1 (Церква Різдва Пресвятої Богородиці)

Організатор Церква Різдва Пресвятої Богородиці, Львів-Сихів (УГКЦ)

24 червня (п'ятниця):

18:00 - Урочиста Божественна Літургія
19:00 - Велика Вечірня з Литією (до Блаженного Священномученика Григорія Лакоти
20:00 - молитовний хід / перенесення мощей Блаженного Священномученика Григорія Лакоти до Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка 35)

25 червня (субота):

Програма для молоді:
20:00 – концерт духовної музики
21:30 - молитовні чування

26 червня (неділя):

10:00 – Молитовні розважання (Життя Івана Павла ІІ)
11:00 – Архиєрейська Божествення Літургія (очолює Блаженніший Патріарх Святослав)
  Переглядів: 1423 |  Добавив: Administrator | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Понад 1300 дітей та молоді деканатів Тернопільсько-Зборівської єпархії, а також міста Львова, разом із своїми духівниками 4 червня взяли участь у паломництві до Марійського духовного центру Зарваниця. Діти приступали до Сповіді, взяли участь у Святій Літургії, слухали духовні науки священиків. Семінаристи Тернопільської семінарії та велика кількість волонтерів із молодіжних спільнот Тернополя провели гру «Квест», що полягала у виконанні різних завдань на християнську тематику.

«Ціллю нашого паломництва було об’єднати у молитві Марійську спільноту саме у Марійському духовному центрі, адже тут ми найбільше відчуваємо опіку Богородиці», - зазначила організатор заходу Тетяна Кулинич.

Після спільної Літургії Марійська дружина церкви св. Архистратига Михаїла (Тернопіль) представила присутнім театральне дійство про Марію. Відтак на подіумі біля чудотворного місця відповідальний за Марійські дружини у єпархії о. Василь Брона виголосив науку про значення молитви на вервиці для к ... Читати далі »
  Переглядів: 1332 |  Добавив: Administrator | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Курс наук на основі вибраних творів Митрополита Андрея (Шептицького) триватиме з 20 до 26 червня 2011 року в реколекційному центрі Львівської архиєпархії УГКЦ (Брюховичі-Львів), повідомляє сайт Українського католицького університету. Почесним гостем заходу стане владика Любомир (Гузар), Глава УГКЦ в 2001-2010 рр., який зустрінеться з учасниками курсу.

Організатори заходу – Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» й Інститут релігії та суспільства УКУ.

«Мета нашого курсу – розвинути вміння людей жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті, – розповідає координатор проекту, науковий працівник Інституту релігії та суспільства УКУ Ірина Цюх. – Таким чином ми намагаємося показати близькість соціального вчення Церкви до реального життя, його актуальність, та створити постійну літню сертифікатну програму для вивчення суспільної думки Митрополита Андрея».

Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття з лектором та обговорення у малих групах з модера ... Читати далі »
  Переглядів: 967 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Факультети:

Філософсько-богословський

спеціальність "Богослов’я”

напрям підготовки „Філософія”

Гуманітарний за спеціальностями:

„Історія”

„Педагогічна освіта”

"ЖурналІстика"

Прийом документів з 1 липня по 31 липня 2011р. за адресою:

вул. Іл. Свєнціцького, 17, м. Львів 79011

(їхати трамваєм № 4 до кінцевої зупинки трамваю, вул. Мушака).


Детальніше:УКУ
  Переглядів: 997 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Молодіжна комісія Київської архиєпархії УГКЦ проводить літературний конкурс «Хвали душе моя, Господа».

Метою конкурсу є активізація молодіжного апостоляту, поширення християнських цінностей через поетичне слово, гуртування творчої молоді у християнському середовищі, відкриття талантів серед молоді. Після завершення конкурсу, при можливості, буде видано збірку творів.

За детальнішою інформацією звертатися до о. Віталія Марцинюка (моб. 096-8108728, vitalij2007ugcc@gmail.com), або о. Романа Сиротича (моб. 097-1945911, syrotych@ukr.net).

Положення конкурсу

Учасники: до участі в конкурсі запрошуються молоді люди віком від 14 до 35 років, які пишуть поетичні твори та хочуть ними поділитися із однолітками:

1 вікова категорія – 14-17 років
2 вікова категорія – 18-25 років

3 вікова категорія – 25-35 років

Терміни проведення конкурсу

5 червня – 14 жовтня 2011 р. Б. У жовтні відбудеться поетичний вечір, де будуть читатися твори, які под ... Читати далі »
  Переглядів: 1095 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького
Верховного Архиєпископства УГКЦ
до духовенства і вірних УГКЦ
та всіх людей доброї волі
про збереження суспільного миру




«Блаженні миротворці,
бо вони синами Божими назвуться»

(Мт. 5, 9).



Дорогі у Христі!



У цей пасхальний час, коли воскреслий Христос приходить до своїх учнів перед своїм вознесінням, ми особливо переживаємо ту істину нашої віри, що день святої Пасхи є для нас найбільшим і найважливішим Днем перемоги. Саме цього дня Ісус Христос власною смертю переміг нашу смерть, а своїм славним воскресінням дарував нам вічне життя. У день Пасхи зазнав поразки неприятель людського роду – диявол, а у Христі перемогли ми всі. Ісус Христос приходить до апостолів крізь замкнені двері, щоб передати їм радість перемоги. Перші слова воскреслого Спасителя до апостолів «Мир вам!» найповніше передають цю всепереможну радість, засвідчену апостолом Іваном: «І зраділи учні, побачивши Госп ... Читати далі »
  Переглядів: 961 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

2 червня 2011 року Блаженніший Святослав Шевчук, Глава Української Греко-Католицької Церкви, освятити храм Вознесіння ГНІХ у с. Погребище Вінницької області. Перед початком Архиєрейської Божественної Літургії відбулося свячення престолу із вкладанням мощів, а відтак освячення храму. Як повідомив о. Тарас Мирка, настоятель парафії Вознесіння ГНІХ, храм будували всією громадою та з допомогою жертводавців п’ять років.

На Літургію, яку очолив Блаженніший Святослав, прибули гості із с. Очеретня, із Вінниці та інших парафій Вінниччини. З Блаженнішим Святославом співслужили: о. Михайло Волошин, протопресвітер Вінницький, о. Тарас Мирка та о. Микола Дуркалець.

Під час проповіді Глава УГКЦ в особливий спосіб подякував усім жертводавцям. Він зокрема наголосив, що складена пожертва - «це не жертва комусь, а насамперед це пожертва на спасіння душ жертводавців».

По завершенні Літургії Блаженніший Святослав зустрівся із представниками сільської, районної та обласної влади. Під ч ... Читати далі »
  Переглядів: 833 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Одного разу, один учень покинув свого учителя. Він був розчарований останньою наукою мудреця.
Довгі роки навчався у нього мудрих речей і навіть, будучи ще учнем, вже мав успіхи. Все було б добре, якби не останній жест учителя. Це не сподобалось йому і він вирішив покинути його.
Але сталась дивна річ. Тієї нещасної ночі, учень, блукаючи по місту, підсів до групи незнайомих людей. Йому відразу заявили, що він є учнем того славного учителя. Він у відповідь почав оправдовуватися, але це не допомогло. Йому дорікнули відразу: "Твоя мова видає тебе”. Таким чином він зрозумів, що сховатись не можливо, і лекції теж не можливо уникнути.
У скорому часі цей учень сам став учителем. Дивлячись на нього, завжди можна було зауважити, що думки, слова, вчинки його дуже подібні до одного учителя, якого називали Ісус із Назарету.
Ти здогадався? Це був Петро, його учень.
  Переглядів: 885 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Одного разу мале ягня побачило діру у загорожі, через яку могло пролізти тільки воно. Не довго думаючи, вистрибнуло і опинилося на волі. Радості не було меж: ягня підстрибувало, співало, глибоко вдихало повітря, вказуючи, що вдихає свободу. "Яке гарне відчуття бути вільним!” – так сказавши, воно побігло у незнаний край і зникло у далині.

Поволі день схилявся до заходу, наставала темрява, приходила ніч і глибока темінь, нічого не було видно. У цій темряві воно на нещастя заплуталось у тернині і після багатьох намагань не змогло визволитись. Враз із цим прийшло почуття страху і потреба опіки. В одну мить, десь зовсім недалеко, ягня відчуло якесь гарчання і важкий, лякаючий подих. Промінь світла, що відходило від місяця, стрімко прорізав цю темряву і вже стало видно якусь постать із страшними обрисами, зеленими очима і виблискуючими зубами.
"Небезпека!” – усвідомило ягнятко і почало намагатись утікати що було сил, але все намарно. Воно здійняло крик помочі і благало про допомогу ... Читати далі »
  Переглядів: 776 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 »