Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Четвер, 09.05.2024, 04:10 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин
По традиції на Хрестопоклонну неділю 18 березня 2012 р. у Львові відбулася Хресна дорога вулицями міста, яку очолив владика Ігор Возьняк, митрополит і архиєпископ Львівський. Цього року її провадили отці-редемптористи з нагоди святкування 100-літнього ювілею Згромадження в Україні (1913 – 2013).
Участь у молитовній ході взяли до 50 тисяч вірних. Вирушивши від церкви св. арх. Михаїла, десятки тисяч людей прослідували до собору св. Юра за хрестом, який несли представники та працівники місцевої влади, навчальних закладів, міліції та війська. 
Завершилася Хресна дорога словом владики Ігоря та молитвою за прославу Слуги Божого митрополита Андрея Шептицького.

Розважання над Хресною дорогою
  Переглядів: 760 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.03.2012 | Коментарі (0)


"Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святеє Воскресення Твоє славимо"
(Тропар утрені).

( Мр. 8,34 — 9,1)
Стомлений довгою дорогою подорожній зупиняється для відпочинку десь у тіні, під деревом. Ось такий відпочинок пропонує Церква в неділю хрестопоклонну подорожньому, що йде дорогою Великого Посту, виносячи на середину церкви хрест, щоб усі віруючі, стомлені постом, відпочили під благодатною тінню цього дерева.

Великий піст - це смутний спомин страждань Христових. Роздумуючи про Христові страждання пригадуємо собі той факт, що колись за нас умирав на хресті Спаситель. А вмирав він на хресті не тільки тому, щоб вказати нам певний шлях до щастя, але також, щоб повчити нас, яке значення повинні ми надавати нашим власним стражданням і терпінням. Вершком страждань Ісуса і, немов тіє ... Читати далі »
  Переглядів: 720 |  Добавив: Administrator | Дата: 16.03.2012 | Коментарі (0)


Сьогодні виповнюється 10 років від архієрейської хіротонії Високопре-освященнішого Владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа і Митрополита Львівського. Львівська Духовна Семінарія Святого Духа нині в особливий спосіб молиться за свого владику, його «священство, охорону, добре пожиття, мир, здоров’я, спасіння і за добрі вчинки його рук».

Молитва лунала в семінарійному храмі Святого Духа, а також о.-ректор Миколай Фредина з семінарійними настоятелями молилися за Високопреосвященнішого Влалику Ігоря на Архієрейській Літургії в Соборі св. Юра.

Сьогодні, 17 лютого сповнюється 10 років від часу єпископської хіротонії високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоря (Возьняка). Єпископські свячення владики Ігоря відбулися 17 лютого 2002 року в Архикатедральному соборі Святого Юра. За рішенням Син ... Читати далі »
  Переглядів: 688 |  Добавив: Administrator | Дата: 17.02.2012 | Коментарі (0)

Хрещення Господнє (Богоявлення) (грец. Theophaneia або Epiphaneia), християнське свято, присвячене згадці про Хрещення Ісуса Христа у водах Йордану. В Православній Церкві входить до числа великих Двонадесятих неперехідних свят. Святкується 19 січня у православних церквах і 6 січня у католицькій церкві.

Зміст свята

Про Хрещення Господнє оповідається в усіх чотирьох Євангеліях (Матвій 3:13-17; Марк 1:9-11; Лука 3:21-23; пор. Іван 1:33-34). На 30-му році Свого життя, перед виходом на проповідь, Ісус прийшов на ріку Йордан, де Іван Хреститель, проповідуючи покаяння у гріхах, хрестив народ, і зажадав, щоб той хрестив Його. Коли Ісус Христос вийшов із води і молився, відкрились небеса, і Дух Святий у вигляді голуба зійшов на Нього і почувся голос: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!» (Матвія 3:17). Свято Хрещення називається також Богоявленням, оскільки при Хрещенні Господа явилась Божественна Трійця: Бог Отець (що глаголив про Сина), Син Божий (що хрестився від Івана ... Читати далі »
  Переглядів: 936 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)


«Дорогі брати й сестри, з радістю звертаюсь з найщирішими вітаннями до Східних Церков, які, згідно з юліянським календарем, завтра святкуватимуть Святе Різдво. Нехай же кожна родина і кожна громада буде переповнена світлом і миром Христа Спасителя!» – ці слова Вселенського Архиєрея Венедикта ХVІ прозвучали у п'ятницю 6 січня 2012 року на площі Святого Апостола Петра, після молитви «Ангел Господній».

У цей день, коли в Східних Церквах, які дотримуються старого стилю, святкують Навечір’я Різдва, Церква латинського обряду відзначає урочистість Богоявління, тобто Явління Дитятка Ісуса трьом царям, тому урочистість називають також празником Трьох Царів. З цієї нагоди о 9:30 ранку римського часу Папа Венедикт XVI очолив у головному храмі католицької Церкви – базиліці Святого Апостола Петра у Ватикані – урочисту Службу Божу, під час якої отримали єпископські свячення два нов ... Читати далі »
  Переглядів: 676 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.01.2012 | Коментарі (0)


Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського
у Навечір'я Різдва Христового
Євр 1,1-18; Лк 2,1-20.

Святий апостол Лука глибоко описав важливу подію народження Ісуса Христа у своєму Євангелію. Крім кесаря Августа та правителя Сирії Кирінія, історичних осіб, більш визначне місце, безперечно, займають Марія та праведний Йосиф, а найбільше - народжений Ісус. Святий апостол, також згадав і про пастухів стад. Для пастухів розпочиналася звичайна ніч, як усі попередні ночі, вони сторожили своїх отар від нападу диких звірів. Але сталася несподівана й неочікувана зміна цієї ночі, бо їм з'явився ангел і від цього видива пастирів огорнув переполох, мимо того, що їх осіяла Господня слава. Страх був більший, який тимчасово переміг видиму славу. Але Господь не дозволив, щоб ляк надовго заволодів ними, бо цей же ангел сказав їм відразу, щоб вони не боялися побаченого й звернув ... Читати далі »
  Переглядів: 628 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.01.2012 | Коментарі (0)

  Переглядів: 578 |  Добавив: Administrator | Дата: 01.01.2012 | Коментарі (0)

  6 та 7 січня 2012 року (з 17.00 та з 9.00 відповідно) на Першому відбудуться прямі трансляції Різдвяних богослужінь із головних храмів України. Прохаємо повідомити вірян про трансляції літургій на Вашому сайті та в храмах, оголосити про це на службах. Хай усі будуть сопричасні з великим святом Різдва та почують, зокрема, привітання предстоятеля УГКЦ, Верховного Архієпископа Києво-Галицького, Митрополита Київського Святослава Шевчука!


Дійство коментуватиме головний редактор телеканалу Христина Стебельська разом із провідними богословами України.



З повагою
Головна редакція Першого Національного


National Television Company of Ukraine
42 Melnikova str. Kyiv 04119 Ukraine
 Перший Національний телеканал
  Переглядів: 613 |  Добавив: Administrator | Дата: 30.12.2011 | Коментарі (0)

На Нього будуть надіятись всі народи

(Рим. 15, 12)
   Сьогоднішня неділя — це неділя Праотців. Святе Євангеліє показує нам бенкет, на який запрошує цар, що приготовив його для свого сина. На жаль, не всі запрошені прийшли на ту вечерю, бо мали різні виправдання та заняття. Розгніваний цар покарав тих, що злегковажили його запрошенням.

Що це за вечеря? Вечеря — це Боже Царство і приготування до приходу Божого Сина на землю для побудови того Царства, це також Христова Церква; вечеря — це рівно ж Пресвята Євхаристія, до якої запрошений кожний із нас. Цар — це Владика неба і землі, це Небесний Отець, котрий так полюбив нас, що Сина Свого послав на землю, щоби кожний її мешканець удостоївся бути учасником цієї вечері, або, іншими словами, членом Христової Церкви, чи учасником Євхаристійної Вечері, де Він Сам, Син Божий, дав Себе в жертву, щоби немічними руками свяще ... Читати далі »
  Переглядів: 3060 |  Добавив: Administrator | Дата: 24.12.2011 | Коментарі (0)


З нагоди урочистості Різдва Христового «Перший Національний», «5 канал», «К1» та католицький телеканал «EWTN» у співпраці з Католицьким Медіа-Центром транслюватимуть у прямому ефірі наступні Богослужіння з Ватикану під проводом Святішого Отця Бенедикта XVI.



У суботу 24 грудня о 23 годині за київським часом урочиста Свята Меса під проводом Святішого Отця Бенедикта XVI - Пастирка.

У неділю 25 грудня, о годині 12.55 - 13.45 - Різдвяне Привітання й Апостольське Благословення «Urbi et Orbi».

У неділю, 25 грудня, канал «К1» ретранслюватиме о годині 7.00 - 9.00 нічну Святу Месу під проводом Святішого Отця.

Католицький канал «EWTN» додатково транслюватиме урочисту Святу Месу під проводом Святішого Отця Бенедикта XVI в урочистість Пресвятої Богородиці Марії, 1 січня, від 11.00 до 12.45 год.

«EWTN» транслює щоденно Святу Месу ук ... Читати далі »
  Переглядів: 697 |  Добавив: Administrator | Дата: 23.12.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 22 23 »