Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Понеділок, 20.05.2024, 07:15 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин

Його Еміненція кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, надіслав привітання Владиці Ігорю (Возьняку) з нагоди введення його на престол як Архиєпископа і Митрополита Львівського.

«Сердечно вітаю Вас з такою важливою подією та значним етапом у Вашому церковному розвитку. Молюся за Вас, щоби Ви були сповнені Божих благодатей і могли ревно сповняти свою церковну місію на славу Божу та для добра душ. Бажаю Вам зберегти вірність духовній спадщині Ваших попередників в радості і стражданні за віру, щоб Ви могли бути свідками любові Христа. В такий спосіб зробите свій внесок у соціальне і культурне, а передовсім релігійне, відродження улюбленої української нації, яка покликана в Європу, щоб бути носителькою справедливості, солідарності та миру», - йдеться у привітанні префекта Конгрегації.

Пригадуємо, що церемонія введення на престол Архиєпископа і ... Читати далі »
  Переглядів: 556 |  Добавив: Administrator | Дата: 29.11.2011 | Коментарі (0)

«Господь послав мені особливого помічника – Митрополита, який буде чувати над церковним життям прилеглих до Львівської митрополії УГКЦ єпархій», − Глава УГКЦ


Глава УГКЦ та Архиєпископ і Митрополит Львівський


«Ми радіємо сьогодні, що Господь послав нам такого вірного, віруючого та мудрого правителя, а мені особливого помічника – митрополита, який буде чувати над церковним життям прилеглих до Львівської митрополії УГКЦ єпархій», − сказав Блаженніший Святослав (Шевчук) у проповіді під час Архиєрейської Літургії в Архикатедральному соборі Святого Юрія у Львові 29 листопада 2011 року. Урочисте Богослужіння відбулося з нагоди проголошення створення Львівської митрополії Української Греко-Католицької Церкви.

За словами Блаженнішого Свя ... Читати далі »
  Переглядів: 829 |  Добавив: Administrator | Дата: 29.11.2011 | Коментарі (0)

   

В неділю, 27 листопада 2011 р. в храмі св. пророка Іллі після Божественної Літургії відбулося привітання пароха, о.Олексія Хілінського з Днем Народження.


  Переглядів: 1010 |  Добавив: Administrator | Дата: 29.11.2011 | Коментарі (0)

Під час Архиєрейської Божественної Літургії, яка відбулась у Архикатедральному соборі св. Юрія у Львові, з нагоди урочистого проголошення Львівської митрополії Української Греко-Католицької Церкви та інтронізації Митрополита Львівського, проповідь виголосив Блаженніший Сятослав (Шевчук).

Владико Архиєпископе і Митрополите Львівський Ігоре, преосвященний владико Архиєпископе Томасе, папський нунцію в Україні, дорогі наші митрополити, які прибули на сьогоднішнє свято, боголюбиві наші владики, члени Синоду Української Греко-Католицької Церкви, дорогий наш брате Владико Мілане Шашік із нашого славного Закарпаття, який теж сьогодні є разом з нами і цим засвідчує єдність греко-католиків в Україні, дорогі представники влади Львівської області, міста Львова, шановний пане міський голово, присутній між нами, представники інших міст і сіл нашої Львівщини, дороге і улюблене духовенство, яке так чисельно сьогодні прибуло на цю урочистість, преподобні брати і сестри, дорогі в Христі брати і ... Читати далі »
  Переглядів: 495 |  Добавив: Administrator | Дата: 29.11.2011 | Коментарі (0)


   Під час Архиєрейської Літургії в архикатедральному соборі св. Юрія у Львові 29 листопада урочисто проголошено про створення Львівської митрополії Української Греко-Католицької Церкви та інтронізовано Митрополита Львівського. Ним став архиєпископ Львівський Ігор (Возьняк). Відсьогодні титул правлячого Львівського архиєрея буде «Львівський архиєпископ і митрополит». Архиєпископство Львова піднесене до гідності Митрополії, а собор святого Юра у Львові оголошено архикатедральним собором Львівської митрополії УГКЦ.

   Владика Богдан (Дзюрах) Адміністратор Патріаршої курії, секретар Синоду єпископів УГКЦ зачитав грамоту про створення Львівської митрополії УГКЦ. У ній йшлося про всю історію УГКЦ, про її важкий шлях до створення а потім відновлення структур Києво-Галицької Митрополії, про легалізацію УГКЦ після тоталітарного режиму, про повернення УГКЦ до Киє ... Читати далі »
  Переглядів: 669 |  Добавив: Administrator | Дата: 29.11.2011 | Коментарі (0)

„Милості хочу, а не жертви" (Мт. 9, 13)



Різдвяний піст, як і інші пости, є прекрасним часом, благословенним часом для кожного з нас, щоб ми як християни, ті які прагнуть жити згідно навчання Господа нашого Ісуса Христа, могли глибше заглянути в своє серце. Заглянути, щоби очистити його від бруду гріха і пороків, відкрити двері нашої душі, щоб Бог, який нас любить, міг заново поселитись і мешкати в нас. Піст дає можливість усвідомити, що невпинно маємо потребу в очищенні і що при розсіяності життя завжди треба прагнути нам постом і милостинею викорінювати гріх, який примножується тлінністю тіла та нечистотою бажань" (Папа Римський Лев Великий).



Через покаяння, піст, молитву і милостиню, яка виражається в любові до ближнього, ми уподібнюємося до нашого Спасителя Ісуса Христа. За св. Симеоном Солунським, "піст Різдвяної Чотиридесятниці зображує піст Мойсея, який, постивши сорок днів і сорок ночей, отримав на кам’яних скрижалях написані слова Божі. А ми, постя ... Читати далі »
  Переглядів: 816 |  Добавив: Administrator | Дата: 28.11.2011 | Коментарі (0)


З благословення Високопреосвященнішого владики Ігоря архиєпископа Львівського, 26 листопада в День пам’яті жертв Голодомору в Львівській архиєпархії відбудуться поминальні заходи приурочені 78-ій роковині цих трагічних подій.

У День пам’яті 26 листопада по всіх церквах Львівської архиєпархії будуть служитися поминальні Богослуження за упокій душ жертв Голодомору. В цей день також відбудеться спільне екуменічне заупокійне Богослуження біля пам’ятнику Т. Шевченку, опісля загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Свіча пам’яті». Після хвилини мовчання по всіх храмах нашої єпархії битимуть в дзвони в пам’ять про ці трагічні події.

Також, відповідно до розпорядження міського голови Андрія Садового , 26 листопада у Львові буде приспущено державний прапор на будівлі Ратуші та будинках і с ... Читати далі »
  Переглядів: 590 |  Добавив: Administrator | Дата: 25.11.2011 | Коментарі (0)

 

Згідно з прийнятою у християнстві небесною ієрархією, Михайло – один з архангелів, верховний воєначальник у космічній війні з ворогами Бога.
За стародавніми переказами, колись сатана був найяснішим із небесних духів, за що він і був названий Люцифером. Але з часом у нього з’явилися самолюбство, гордовитість і злоба, і він спокусив цими по почуттями багатьох інших духів. Архангел Михайло зібрав військо благочестивих ангелів і виступив на війну проти сатани та його ангелів. Підступний сатана не втримався і був скинутий разом зі своїм військом на землю.
Архістратига Михайла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його патроном столиці України – Києва. Сучасний герб міста, як і стародавній, оздоблений образом архістратига з мечем.
В народній уяві архангел Михайло змальовується мужнім лицарем, який перемагає всі темні сили на землі. Коли ... Читати далі »
  Переглядів: 667 |  Добавив: Administrator | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)

У вівторок, 14 листопада, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться відкриття меморіальної таблиці, присвяченої візиту Івана Павла ІІ до Львова. Про це у коментарі lviv.expres.ua повідомила Надія Труш, прес-секретар театру.

"На таблиці викарбувано слова, які Іван Павло ІІ сказав про мистецтво. Також на ній буде барельєфний портрет папи, якого виконав львівський скульптор Ярослав Скакун", -- розповідає Надія Труш.

Відкриття та освячення таблиці відбудеться у фойє опери о 18.00. Посвятять таблицю владика Ігор Возьняк, архиєпископ Львівський УГКЦ, та Мечислав Мокшицький, Львівський митрополит РКЦ.

Церемонію відкриття таблиці транслюватимуть на великий екран у залі театру. Після того, виступлять представники влади і церкви, а ще покажуть фільм про Івана Павла ІІ.
  Переглядів: 602 |  Добавив: Administrator | Дата: 11.11.2011 | Коментарі (0)

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) відбув до Сполучених Штатів Америки із душпастирським візитом, який триватиме до 21 листопада.

Блаженніший Святослав зокрема побуває у Вілмінгтоні (штат Делавер), Філадельфії та Вашингтоні. У кожному місті Предстоятель УГКЦ зустрічатиметься з представника української спільноти, духовенства, проводитиме урочисті Богослужіння.

16 листопада у Вашингтоні Предстоятель УГКЦ зустрінеться з Надзвичайний і Повноважним послом України у США Олександром Моциком, відвідає Білий дім, де зустрінеться з сенаторами та конгресменами.

У Вашингтоні 19 листопада візьме участь у відзначенні 78-х роковин Голодомору.


Департамент інформації УГКЦ

  Переглядів: 556 |  Добавив: Administrator | Дата: 11.11.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 22 23 »