Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Субота, 27.04.2024, 04:00 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин
Святкування цього празника сягає IV ст. В цьому часі св. Єлена, мати цісаря Костянтина Великого, збудувала храм на горі Тавор у честь Господнього Преображення. Від VI ст. цей празник урочисто святкується у Східній Церкві під назвою "Господнього Преображення". В Західній Сирії у VIII столітті він називався "Празником Тавору". 

Первісно празник Преображення святковано в місяці лютому. Одначе тому, що цей радісний празник звичайно випадав у часі Великого Посту, а це було незгідне з духом посту й покути, то його перенесено на день 6 серпня. Чому якраз на цей день? Історик Євсевій і св. Іван Дамаскин є тієї думки, що Господнє Преображення відбулося 40 днів перед Христовою смертю. Тож св. Церква йдучи за цією думкою, перенесла цей празник з місяця лютого на 6 серпня тому, бо 40 днів пізніше, це є 14 вересня, випадає празник Воздвиження Чесного Хреста — пам'ять Христових мук і смерті.

Празник Преображення належить до 12 великих празників нашої Церкви. Він має один день пер ... Читати далі »
  Переглядів: 593 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.08.2012 | Коментарі (0)

Сьогодні православні східного обряду вшановують Пророка Іллю. У християнську епоху цього дня і впродовж тижня після нього здійснювались хресні ходи до церкви святого Іллі з молебнями про дощ або ясну погоду. Наша знімальна група побувала у храмі святого пророка Іллі, що в Кривчицях.

Унікальна та стародавня святиня. Храм святого Іллі в селі Кривчиці збудований на місці первісної дерев'яної церкви наприкінці 17-го століття. На сьогодні він не в ідеальному стані і потребує ремонту. Проте, як завжди все впирається в кошти. У народі пророка сприймали як посередника між небом і землею. За переказами, він спроможний передрікати засуху і в той же час молитвами викликати дощові хмари. Вірить в це і Михайло. Каже, і сам не раз просив святого про зміну погоди.

На вогненній колісниці, яка оточена з усіх боків хмарами і запряжена четвіркою крилатих коней, - переважно так зображують іконописці святого Іллю. За писаннями Біблії, пророк Ілля ще раз має прийти на землю перед початк ... Читати далі »

  Переглядів: 702 |  Добавив: Administrator | Дата: 29.07.2012 | Коментарі (0)


Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ наголосив 8 липня на молебні за українську мову у Львові: «Соромно, але у своєму краю треба боронити свою рідну мову. Це ганьба та стидовище усім тим, хто готує та підтримує закони, що руйнують мир та спокій у державі».

«Дуже добре, що ми спільно збираємось на молитву. Однак, сюди нас прикликало певне рішення нашого уряду в Києві, певні представники якого бажають глумитись над народом, кидаючи «мовну» кістку. В Україні ніхто і ніде не забороняє говорити різними мовами, але коли йдеться про державну мову, вона, безперечно, повинна бути українською. Певні урядовці нав’язують нам російську як другу державну мову, з чим більшість народу України не погоджується», – сказав Владика Ігор.

З його слів, такі речі ображають більшіст ... Читати далі »
  Переглядів: 1139 |  Добавив: Administrator | Дата: 08.07.2012 | Коментарі (0)

КИЇВ. 8 липня. УНН. Міський голова Львова Андрій Садовий запросив сьогодні усіх львів’ян на загальноміський молебень за мову. Він розпочався о 13.30 біля пам’ятника Т.Шевченкові, передає кореспондент УНН.

У молебні взяли участь представники обох конфесій: греко-католицької та православної.


Фоторепортаж
  Переглядів: 706 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.07.2012 | Коментарі (0)

30 червня 2012 р.Б відбулася проща.
Понад тисячу львів’ян відвідали центр УГКЦ у селі Зарваниці на території Теребовлянського району Тернопільської області. Для християн усього світу село відоме чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з’являлася Божа Матір.

Із квітня по листопад сюди сходяться всеукраїнські греко-католицькі прощі представників різних єпархій і регіонів України, молоді, держа ... Читати далі »
  Переглядів: 891 |  Добавив: Administrator | Дата: 01.07.2012 | Коментарі (0)

 10 червня 2012 р.Б. У Храмі Всіх Святих відбувся празник. Пропонуємо вам переглянути це торжество.

Відслужили Божественну Літургію о.Олексій Хілінський та о.Михайло Кравців, також приїхав

о.Іван Галімурка привітав усіх парафіян з Празником. Супроводжував спів камерного хору «Осанна». 

Переглянути :Фото

  Переглядів: 760 |  Добавив: Administrator | Дата: 30.06.2012 | Коментарі (0)

з лівої сторони наш парох о.Олексій

З 11 по 13 червня 2012 року Преосвященний Владика Венедикт (Алексійчук), голова персоналу Львівської архиєпархії, організував виїзне засідання протопресвітеріату архиєпархії, щоб ознайомити протопресвітерів зі станом розвитку УГКЦ в Центральній Україні, зокрема, у Київській архиєпархії. Про це повідомляє прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ.

У понеділок, 11 червня, після Божественної Літургії, яку очолив Владика Венедикт у архикатедральному соборі Святого Юра, священики вирушили до Києва. Дорогою відвідали парафію Святого Василія Великого в м. Житомирі, адміністратором якої є о. Віталій Сидорук. На запрошення сестер Чину святого Василія Великого душпастирі завітали до Свято-Введенського жіночого монастиря в Житомирі. Увечері цього самого дня отці прибули до Києва й поселилися в приміщенні Благодійно ... Читати далі »
  Переглядів: 756 |  Добавив: Administrator | Дата: 20.06.2012 | Коментарі (0)

12 червня до КТДС на чолі з Владикою Венедиктом (Алексійчуком) завітали отці-протопресвітери Львівської Архиєпархії. Отці разом з нашою спільнотою молилися молебень до Христа Спасителя, який відслужив Владика Венедикт. Після молитви на гостей чекала смачна вечеря від наших сестер. Незвична група паломників була приємно вражена способом життя семінарії та обіцяли всіляко підтримувати нашу обитель у розбудові. В свою чергу ми висловлюємо подяку Владиці Венедикту та отцям за відвідини та запрошуємо їх до співпраці з відновлення нашої Церкви на центральних теренах України.  


  Переглядів: 1030 |  Добавив: Administrator | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)


Коротка історія

Світлий празник Пасхи завершується не менше світлим і великим празником Святої П’ятдесятниці. По Христовому Різдві і Воскресінні цей празник належить до найбільших празників нашого церковного року. Зіслання Святого Духа це - наче вінець і печать на ділі спасіння людського роду, що його доконав Божий Син. В дні св. П’ятдесятниці сам Святий Дух помазує апостолів на проповідників Христового Благовістя. В дні Зіслання Святого Духа родиться і починає діяти Христова Церква. Святий Дух її провадить, просвічує, освячує і зберігає на дорозі правди.

СТАРОЗАВІТНЯ П’ЯТДЕСЯТНИЦЯ

Євреї у давнину щорічно святкували три великі празники: празник Пасхи, празник П’ятдесятниці і празник Кучок. Свою назву празник має від того, що це був 50-тий день після празника Пасхи, а також 50-тий день від початку жнив. Первісно 50-ця це було свято жнив і под ... Читати далі »
  Переглядів: 939 |  Добавив: Administrator | Дата: 03.06.2012 | Коментарі (0)

У новозбудованому Храмі Всіх Святих Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви

Перед початком Святої Літургії о.Олексій осв’ятив: Престол,Кивот,Євангеліє,Проскомидійник, Євхаристійний набір,церковні речі.
Після літургії отець Олексій привітав усіх матерів з днем матері, та відслужили спільний Молебень до Пресвятої Богородиці. 
На завершення о.Олексій помирував усіх єлеєм який привезений із святої землі, та хлопці які прислуговували роздавали усім матерям образки Матері Божої Неустаної помочі та Теребовлянської Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.
... Читати далі »
  Переглядів: 848 |  Добавив: Administrator | Дата: 13.05.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 22 23 »