Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 07.05.2024, 15:53 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Вересень » 20
Інститут Історії Церкви УКУ запрошує до участі у Міжнародній науковій конференції на вшанування пам’яті блаженного єпископа Пряшівського Павла Ґойдича та митрополита Філадельфійського Константина Богачевського «Греко-католики в Україні та в світі: служіння єдності у розмаїтті культур».

Конференція відбудеться 22 вересня 2011 року у Богословсько-філософському корпусі УКУ (вул. Хуторівка, 35-а), початок о 9.30.

У програмі виступи українських, словацьких та американських вчених.

Як повідомив РІСУ проректор УКУ з наукової роботи док. Олег Турій, «це перший із серії запланованих заходів у рамках ширшої і тривалішої культурно-наукової програми під загальною назвою "Греко-католики в Україні та в світі: служіння єдності у розмаїтті культур". Ціла програма задумується не лише як суто науково-дослідницький проект, але й як духовно-культурна акція з відкриттям пам'ятних знаків, проведенням виставок і концертів тощо. А її мета полягає в тому, щоб через вшанування видатни ... Читати далі »

  Переглядів: 563 |  Добавив: Administrator | Дата: 20.09.2011 | Коментарі (0)

Промова Блаженнішого Святослава Шевчука під час візиту в УКУ



Для мене сьогодні особлива хвилина, адже я був свідком народження цього Університету. Пригадую інавгурацію УКУ. Я читав одну з доповідей під час наукової конференції в рамках інавгурації. Уже не пригадую, що саме я тоді говорив, але пам’ятаю, що говорив про богослов’я особи і побажав цьому Університету бути місцем зустрічі багатьох людей, культур, ідей, адже з цієї зустрічі народжується іскра, яка спроможна багато змінити. Особа, яка не служить, не спілкується і не входить в сопричастя з іншими, просто вмирає. Це ж стосується спільноти, зокрема, університету.

Таїнство народження нового інтелектуального центру є для мене чимось цікавим та глибоким, і сьогодні я бачу, як цей Унів ... Читати далі »
  Переглядів: 631 |  Добавив: Administrator | Дата: 20.09.2011 | Коментарі (0)


Важливою темою, яку розглядав цьогорічний Синод УГКЦ, було питання екуменізму. Про це повідомив Владика Богдан (Дзюрах) Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. За його словами, Секретаріат Синоду отримав пропозиції щодо відносин з іншими конфесіями від Синодального комітету в справах екуменізму, який досі очолював Блаженніший Любомир.

Так, у 25 постанові Синоду Єпископів УГКЦ 2011 року дослівно сказано таке:

«Для здійснення Христової заповіді «Щоб усі були одно» (Ів. 17, 11):
закликати всіх вірних УГКЦ до молитви за єдність християн;
заохочувати вірних, зокрема духовенство, до участі у спільних молитвах з представниками інших Церков і церковних спільнот там, де це можливо, з дотриманням приписів церковного права;
розвивати діалог у правді й любові з представниками ... Читати далі »
  Переглядів: 519 |  Добавив: Administrator | Дата: 20.09.2011 | Коментарі (0)