Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Субота, 27.04.2024, 01:04 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Статті » Проповіді о.Олексія Хілінського

Неділя перед РІЗДВОМ
Своє євангеліє євангелист Матей починає родоводом Ісуса Христа,так,ніби хотів показати людям,що Господь Бог дотримав своєї обітниці,яку Він був дав ще Адамові і Єві в Раю,після того як вони поповнили первородний гріх. Господь Бог послав свого сина единородного,щоб Він став спасителем світу. Ізраїльський народ на протязі багатьох століть чекав на прихід месії. На особі Христа, майбутнього месії були зосереджені всі старозавітні пророцтва,всі надії і молитви людства.

В євангелії читаємо: „А сталося все це, щоб збулось ГОСПОДНЄ слово, сказане пророком: Ось діва матиме в утробі й й народить сина і дасть йому йому ім'я Емануїл, що значить з нами Бог.

В нас може виникнути питання: „Чому Син Божий народився в такій великій бідності, а не в якомусь величному, багатому палаці?" На це питання можна легко знайти відповідь. Ісус Христос як Син Божий не потребував багатства світу,бо це все і так йому належить. Він прийшов на світ не задля грошей і багатства, а для того, щоб спасти всіх людей, які жили, живуть і будуть жити від первородного гріха,перепросити Отця Небесного за той первородний гріх, який поповнили перші наші прародичі.

Своїм приходом у цей світ Христос мав перепросити Божу справедливість і дати нам найкращий приклад нашого нового життя,і це Він вчинив своєю убогістю, що є найкоротшою і найпевнішою дорогою до нашого спасіння і тому Він бажав терпіти упокорення,невигоди і недостатки. Обставинами свого народження Він хотів нас повчити,що не треба занадто дбати про земні багатства і почесті. Він доказав нам, що не можна одночасно служити двом панам -Богові і мамоні,бо хто одного любитиме, другого зненавидить.

Тож давайте подумаємо, коли Син Божий віддав за нас своє життя, то чи пожаліє Він чого-небудь іншого,а передусім того, що помагатиме нам у дорозі до нього, коли зі своїм життям Він віддав нам усе,що мав. Тому з любов'ю і довір'ям прибігаймо до Нього в наших молитвах, із тим переконанням,щ о коли Він так себе упокорив,стільки перетерпів, напевно не відмовить нам нічого, коли з вірою і надією віритимо в Нього.

Амінь. 

Категорія: Проповіді о.Олексія Хілінського | Додав: Administrator (31.12.2011)
Переглядів: 2071 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]