Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Неділя, 19.05.2024, 18:19 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Листопад » 8 » В УГКЦ три нові митрополії
22:44
В УГКЦ три нові митрополії

    За рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, в Українській Греко-Католицькій Церкві буде створено три нові митрополії з осідками у Львові, Івано-Франківську та Тернополі. Про це заявив Блаженніший Патріарх Святослав, 8 листопада, під час веб-конференції на інтернет-порталі tochka.net  повідомив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви.

   За словами Глави УГКЦ, народження нових митрополій є важливим кроком на шляху до проголошення Патріархату УГКЦ. У день святого апостола і євангелиста Матея, 29 листопада 2011 р., у архикатедральному соборі св. Юрія у Львові, відбудеться інтронізація Митрополита Львівського та урочисте проголошення Львівської митрополії. До новоствореної структурної одиниці увійдуть чотири греко-католицькі єпархії, які знаходяться на території Львівської області. Це зокрема Львівська архиєпархія, Самбірсько-Дрогобицька, Стрийська та Сокальсько-Жовківська єпархії.

   Урочистості з нагоди проголошення двох інших митрополії відбудуться 13 та 22 грудня, у катедральних храмах Івано-Франківська та Тернополя. Слід зазначити, що єпархії, які стануть осідками Митрополитів піднесено до гідності архиєпархії. Таким чином до складу Івано-Франківської митрополії увійде Івано-Франківська архиєпархія та Коломийсько-Чернівецька єпархія, Тернопілько-Зборівська митрополія складатиметься із Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та Чортківсько-Бучацької єпархії.


  Нові митрополії очолять: Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, Владика Володимир (Війтишин), Єпарх Івано-Франківський, та Владика Василь (Семенюк), Єпарх Тернопільсько-Зборівський.

Блаженніший Святослав про створення нових митрополій УГКЦ (фрагмент веб-конференції):

   

Прес-служба Львівської архиєпархії
використано матеріали інтернет-порталу tochka.net

та Департаменту інформації УГКЦ

Переглядів: 521 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]