Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

П`ятниця, 19.04.2024, 14:14 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Червень » 4 » Храмовий празник парафії Вознесіння Господнього
12:44
Храмовий празник парафії Вознесіння Господнього
«Живімо внутрішнім життям з Триєдиним Богом! Зійдімо духом у наше серце, відчинімо його ворота і просімо Господа, що воно стало нашим небом, в якому він замешкає». Такими словами звернувся Високопреосвященніший Владика (Ігор Возняк) до духовенства та вірних, що зібралися біля храму Вознесення Господнього (м. Львів, вул. Широка 36). У четвер, 2 червня, Архиєпископ Львівський відвідав цю парохію з нагоди храмового празника та 19 річниці від дня заснування.

Архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні з парохом храму о. Олексієм Васьківим, протопресвітерами Львівської Архиєпархії о. Романом Шафраном, о. Юрієм Воловецьким представниками духовенства та за участі численної громади вірних.

Гостем святкування став також відомий збирач українських ікон, засновник Музею українського мистецтва у м. Мельбурні, (Австралія) о. Зенон Хоркавий.

В часі проповіді Високопреосвященніший владика Ігор закликав наслідувати святого мученика Ігнатія Богоносця, який навіть після смертного засуду не зневірився, але продовжував свідчити живого Христа.

«Коли його везли кораблем із Антіохії до Риму, він, по можливості, на зупинках проповідував слово Боже, давав мужнє свідчення праведного життя, учня Христа. По дорозі написав чотири листи до церковних громад, радів, що прославить Бога жертвою свого життя. Його називають «Богоносцем», тому що він носив Господа у своєму серці, бо в усьому свідчив про життя для Бога. Піднесімо нашого духа до Бога, який мешкає у нашому серці, бо в такому випадку й там знаходиться небо» – промовив Владика Ігор.

Після завершення Літургії зі словами вдячності до Архиєрея та всіх присутніх звернувся настоятель Храму Вознесіння Господнього о. Олексій Васьків:

«Дякуємо Вам, Високопреосвященніший Владико, що у цей день Вознесіння Господнього, який є також днем народження нашої парафії, Ви, як добрий люблячий батько, прийшли до нас щоби звершувати Таїнство Пресвятої Євхаристії. Хай Господь дарує Вам здоров’я, сили і наснаги поборювати всі труднощі і звершувати пастирське служіння Богові і Вашій пастві – нам, людям».
Тарас Бабенчук

Прес-служба Львівської архиєпархії



Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1173 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]