Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

П`ятниця, 19.04.2024, 16:41 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Лютий » 1 » Як поводитися у Церкві
11:40
Як поводитися у Церкві

  Готуючись піти до храму, треба обов'язково примиритися з тими, хто щось має проти нас, перепросити всіх, кого ми скривдили. Коли ж не можна перепросити тобою скривджених особисто, то перепроси їх бодай у своєму серці. До церкви треба ходити якнайчастіше на кожне Богослужіння. 

  Коли йдете до церкви, постарайтесь, щоб ваш зовнішній вигляд був бездоганний, адже ви йдете до Божого дому.

  Не потрібно, йдучи до храму, наслідувати на всі лади нашу праматір Єву в раю, яка там не носила жодного одягу. Церква не є тим місцем, де є доречним показувати новинки свого гардеробу чи принади тіла. Одяг наш має бути скромним, чистим і акуратним. Жінкам не бажано йти до церкви у штанах, бо жінці личить носити спідницю, сукню. Не варто також наносити яскравий макіяж, користуватися помадами, особливо тоді, коли ви збираєтесь приступати до Св. Причастя, цілувати св. Євангеліє, ікони. Не варто користуватися парфумами з різким запахом, бо навколо нас є багато вірних, серед яких є люди, які мають алергію на запахи. Часто ми самі можемо спричинитися до того, що через нашу неуміреність ближній не зможе вислухати Св. Літургію.

   Чоловікам потрібно подумати про те, чи варто надміру палити перед тим, як іти до храму, вживати спиртні напої, адже вони також приступають до Св. Причастя, цілують св. Євангеліє, ікони. Так само й ті, хто відповідає за чистоту в церкві, повинні якнайпильніше заздалегідь подбати про найбільшу чистоту й порядок у храмі.

   Спізнюватися на Богослужіння або виходити з них (без нагальної потреби) до закінчення Літургії не можна. До святого храму входимо тихо і побожно, зі страхом Божим, з вірою, бо ж входимо у святиню, де з нами невидимо перебуває Сам Господь.


 

 

Переглядів: 2822 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]