Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Середа, 01.05.2024, 08:37 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Червень » 6 » Джерело цілющої Води
15:10
Джерело цілющої Води
Любі у Христі!

У світі, повному змін та новин, існує одне велике і постійне, неосяжне чудо – Боже милосердя! Його запрошення у духовний мирний світ, без сумніву, торкається кожного, бо Він добрий Пастир для всіх людей: праведників та грішників, слабих та сильних духом, кволих та здорових, мирних і войовничих. «Я добрий Пастир. Добрий пастир життя своє за овець покладе!» Йо 10, 11. Під Його проводом ніхто не може заблукати, ніхто не може змилитись у своїх намірах та вчинках, якщо вони віддані Богу і чиняться згідно Його волі!

Христос кличе нас крізь бурі та посухи, шум та біганину, бо саме в таких аспектах життя, людині найважче віднайти умиротворення. В такий час людина настільки далека від спокою, що інколи, бува, не здатна віднайти хвилину для розмови з Богом, для молитви…Вона не відчуває наскільки спраглою стала у вчинках, думках та бажаннях. Обмежившись клопотами, які подекуди не є вже настільки вагомими, як здається, людина висушує свою душу без надії та віри у ласки Господні, у Його милосердя і не чує, як Він її кличе.

Спраглим є кожний, оскільки кожний потребує помочі, підказки та повчання. А хто може це все краще здійснити як не Господь?! Він – Творець! Він – Слава! «Я і Отець одно!» Йо 10, 30. Творячи всесвіт, Господь мав мудрий план і намір наповнити землю усіляким добром. Він знав, що пославши на землю Сина Свого, Він врятує світ від гріха. «Бо не послав Бог у світ Сина світ засудити, лише Ним – світ спасти!» Йо 3, 17. Бог знав, що кожен з нас матиме спрагу, мабуть навіть у всьому спрагу і втамувати її можливо буде лише через Христа, лише через Його любов! Серце Ісуса повне живої води, струмки якої навіки напоять і зцілять людину, що прийшла з вірою до Нього.



Христос обіцяє нам святу поживу, яку віддає зі Свого серця, в якому милосердя вистачить для кожного. Неосяжна і безмірна Ісусова любов до людей світу цього! Закликаючи нас до радості відпити з Нього, коли ми спраглі, є істинною благодаттю і безцінним дарунком, який дарується не як кольорова коробочка на одне свято, що красива до тих пір, поки її не розгорнути. Це дар, що є живий і вічний! Без цього дару, не було б життя, в якому була б присутня щаслива доля…Інколи чути, як люди говорять: «Їй чи йому так важко..просто нещаслива доля». Але ніхто чомусь не замислюється над тим чому та доля може бути сумною. Хоча є випадки, коли пояснюють таке твердження способом аналізу чийогось життя, в якому трапляються на їхню думку, лиш прикрощі, постійні переживання, сльози та невдачі. Але подивіться на такі випадки з такої сторони…

Якщо людина плаче, чудово! То значить вона ще людина, її щось здатне розчулити, сльози змивають душну пилюку з серця!

Якщо людина переживає, гризе пальці – значить чогось боїться. Чудово! Страх кріпить людину в силі.

Якщо людині щось не вдається, значить вона того не вміє і не знає. Чудово, бо вона не може бути досконалою і чинити все правильно!

А тепер усі ці страхи поєднайте з Божим запрошенням відпити з Нього. І, о чудо! Ви зцілюєтесь, бо Господь – перший лікар!

Інколи люди не хочуть шукати справжньої причини смутку, опираючись на слова: «Постав Бога на перше місце, і все решта встане на свої місця». Якщо ж людині насправді так важко буває боротись самотужки, коли відчувають спрагу та голод, нехай запросять Бога у своє життя, нехай сховаються під покровом Богоматері, щоб відчути ситість духа свого. Ситість духа – це як повний кошик свіжих соковитих ягід. Так дух свіжістю переповнюється з присутністю Бога. А там де свіжість – там і солодкавість думок, де добрі думки – там добрі діла, де добрі діла – там діє ласка Господня! Там де ласка Господня – там і місце долі щасливій для людини! Разом, все це – ситість духа. Хто прийде до Господа, щоб напитись – той питиме вже з Нього вічно. Доказ сильної Божої любови!

Не гайте часу у своєму тамуванні спраги через Христа, так віднайдете цілюще джерело Живої води!

О, Богомати! Направ стопи наші на землю, з якої б’є животворна вода Твого Сина, нашого Спасителя Ісуса Христа!

Пресвята Богородице, спаси нас!

Слава Ісусу Христу!
Переглядів: 806 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]