Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Понеділок, 29.04.2024, 22:07 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Червень » 6 » Блаженніший Святослав освятив новий храм на Вінниччині
15:21
Блаженніший Святослав освятив новий храм на Вінниччині
2 червня 2011 року Блаженніший Святослав Шевчук, Глава Української Греко-Католицької Церкви, освятити храм Вознесіння ГНІХ у с. Погребище Вінницької області. Перед початком Архиєрейської Божественної Літургії відбулося свячення престолу із вкладанням мощів, а відтак освячення храму. Як повідомив о. Тарас Мирка, настоятель парафії Вознесіння ГНІХ, храм будували всією громадою та з допомогою жертводавців п’ять років.

На Літургію, яку очолив Блаженніший Святослав, прибули гості із с. Очеретня, із Вінниці та інших парафій Вінниччини. З Блаженнішим Святославом співслужили: о. Михайло Волошин, протопресвітер Вінницький, о. Тарас Мирка та о. Микола Дуркалець.

Під час проповіді Глава УГКЦ в особливий спосіб подякував усім жертводавцям. Він зокрема наголосив, що складена пожертва - «це не жертва комусь, а насамперед це пожертва на спасіння душ жертводавців».

По завершенні Літургії Блаженніший Святослав зустрівся із представниками сільської, районної та обласної влади. Під час розмови очільник греко-католиків подякував управлінцям за підтримку Церкви і побажав «від Господа отримати свою нагороду за боговгодні діла».

Відтак,після зустрічі із владою, Блаженніший Святослав мав розмову із парафіянами, яка пройшла «у милій душевній атмосфері».
Переглядів: 835 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]