Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 07.05.2024, 23:39 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Вересень » 19

З 4 до 11 вересня в м. Куритиба (Бразилія) відбувся Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, у якому, відповідно до норм церковного законодавства, взяли участь 34 єпископи з України, США, Канади, Австралії, країн Центральної та Західної Європи і Латинської Америки, в тому числі два єпископи-емерити. Запрошеним на Синод був рівно ж преп. о. Дмитро Григорак ЧСВВ, єпископ-номінант Бучацької єпархії.

Нагодою для проведення цього Священного Синоду саме у Бразилії стали два ювілеї: 120-річчя прибуття перших українських поселенців до цієї країни та 100-річчя служіння серед них Згромадження сестер Cлужебниць Непорочної Діви Марії. Ієрархія УГКЦ з усього світу прибула до цієї латиноамериканської країни, щоб спільно з місцевою Єпархією святого Івана Хрестителя відсвяткувати ці ювілеї та подякувати Богові за опіку над нашим народом за весь цей час. Синодальні отці, беручи у ... Читати далі »
  Переглядів: 633 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.09.2011 | Коментарі (0)

 
О. д-р Борис Ґудзяк вручає Патріархові посох Великого канцлера УКУ


19 вересня Блаженніший Святослав (Шевчук) вперше як глава УГКЦ відвідав Український католицький університет. Великий канцлер УКУ очолив Архиєрейську Літургію у церкві Блаженних новомучеників УГКЦ та зустрівся зі студентами та викладачами Університету на території новобудови університетського містечка.

«Для мене сьогодні особлива хвилина. Адже я був свідком народження цього Університету, стояв біля витоків УКУ як його викладач, декан філософсько-богословського факультету. І сьогодні вперше приїжджаю до своїх колег вже як глава УГКЦ. Багато років поза Україною мені бракувало цього середовища. Тут я відчуваю себе, як вдома. Це таїнство народження нового інтелектуального центру є чимось ціка ... Читати далі »
  Переглядів: 516 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.09.2011 | Коментарі (0)



18 вересня 2011 року в Катедральному соборі Святих апостолів Петра і Павла м. Чортків (Тернопільщина) здійснено єпископську хіротонію Владики Дмитра (Григорака), Правлячого єпископа Бучацької єпархії.

Чин архиєрейської хіротонії здійснив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Співсвятителями були Владика Василь (Семенюк), Правлячий єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії, та Владика Софрон (Мудрий), єпископ-емерит Івано-Франківської єпархії. Як зазначив Блаженніший Святослав, це була перша архиєрейська хіротонія, яку він здійснив у своєму житті. 

 

Чин архиєрейської хіротонії розпочався напередодні, 17 вересня, із архиєрейсько ... Читати далі »
  Переглядів: 655 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.09.2011 | Коментарі (0)