Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Середа, 08.05.2024, 00:57 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Вересень » 09

У середу, 7 вересня, учасників Синоду Єпископів УГКЦ 2011 року, який відбувається в Куритибі (Бразилія), відвідав Владика Єфрем Кривий, ЧСВВ, Єпископ-емерит Куритибської єпархії. «Для всіх присутніх це був дуже зворушливий момент, оскільки з іменем Владики Єфрема, ЧСВВ пов’язане становлення і швидкий розвиток місцевої єпархії. Впродовж 35 років єпископського служіння цей єпископ розвинув мережу духовної опіки над вірними УГКЦ на території Бразилії. Було збудовано багато храмів і каплиць, парафіяльних будинків та приміщень для катехизації. Розвинулися існуючі чернечі спільноти та були засновані нові, наприклад, Згромадження сестер святої Анни та Інститут катехиток Серця Ісусового», — відзначив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.
Вітаючи заслуженого емерита, Блаженніший Святослав підкреслив: «Члени Синоду, перебуваючи в Бразилії, могли на власні оч ... Читати далі »
  Переглядів: 574 |  Добавив: Administrator | Дата: 09.09.2011 | Коментарі (0)


1. – Слово «православний» вже має за собою в церковному житті і літературі довгу історію. Упродовж усього часу багато вчених, діячів, єпископів і вірних висловлювались за збереження його в церковній практиці або за усуненням чи заміненням на слово «правовірний», або на інше йому подібне. З огляду на те, що цим терміном користуються як латинські і східні католики, так і всі нез'єднані православні, а між ними і ті, які недавно відступили від нашої Церкви, питання стало знову актуальним. Тому треба дещо пригадати і вияснити в цьому спорі.

2. – Богословський термін "православний" (грец. ỏρθόδοξος) був вжитий Церквою перший раз авторитетно на Халкедонському IV Вселенському Соборі (451 р.) проти монофізитів, що заперечували поєднання двох природ, Божої і людської, в одній особі Ісуса Христа, і ним називано тих вірних, що "право славлять" Бога. Пізніше халкедонське православ'я почал ... Читати далі »
  Переглядів: 669 |  Добавив: Administrator | Дата: 09.09.2011 | Коментарі (0)