Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 07.05.2024, 16:17 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Вересень » 06
Первинним завданням Церкви є проголошувати Слово Боже і надавати якісну душпастирську опіку нашим вірним, − Блаженніший Святослав у доповіді під час Синоду Єпископів УГКЦ

5 вересня 2011 року в м. Куритиба (Бразилія) розпочав свою роботу Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. У перший день робочих засідань Синоду Єпископів УГКЦ Божественну Літургію очолив Владика Володимир (Ковбич), Єпарх Куритибський. У проповіді Владика Володимир наголосив на ролі богопосвячених осіб в УГКЦ, висвітливши цю тему з історичної та богословської перспективи.


На початку першого робочого засідання Блаженніший Святосла ... Читати далі »
  Переглядів: 562 |  Добавив: Administrator | Дата: 05.09.2011 | Коментарі (0)


5 вересня 2011 року в м. Куритиба (Бразилія) розпочалася робота Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Офіційне відкриття відбулося 4 вересня 2011 року через прочитання Декрету Глави УГКЦ на урочистому закритті V сесії Патріаршого Собору УГКЦ у Прудентополісі.

У роботі Синоду, що його очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, беруть участь єпископи УГКЦ з України та з-за кордону (Західної Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії). Слід зазначити, що це перший Синод УГКЦ, який очолив Блаженніший Святослав після вибору його Главою УГКЦ.

Робота Синоду розпочалася із Молебню до Святого Духа, який очолив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. На завершення Молебню єпископи склали присягу. Відтак було урочисто внесену книгу Євангелії до залу засідань. Після цього розпочалася пер ... Читати далі »
  Переглядів: 506 |  Добавив: Administrator | Дата: 05.09.2011 | Коментарі (0)