Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 07.05.2024, 10:59 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Вересень » 02

Темою першого дня Патріаршого Собору про богопосвячене життя в УГКЦ є Божий поклик. 1 вересня учасники Собору роздумували над причинами Божого покликання, історією і традицією монашества в УГКЦ, ідентичністю і харизмами монаших спільнот та спільнот богопосвячених мирян в церкві.

Як зазначив Владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, у першій соборовій доповіді «Чому Господь кличе до богопосвяченого життя», покликання кожного з нас завжди залишається таїнством щодо того, чому Бог кличе. Однак, завдання такого покликання чітко зрозумілі: «Бог кличе осіб до богопосвяченого життя, щоб вони були прикладом розвитку духовної сфери людини, і знаком Божим тут на землі».

«Ми завжди є свідомі того, що, остаточно, сам Господь покликав нас до цього життя. Хто відповідає на це покликання зобов’язується жити згідно ідеалу, який бачить в особі Христа ... Читати далі »
  Переглядів: 950 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.09.2011 | Коментарі (0)


Перший день робочих засідань V сесії Патріаршого Собору УГКЦ про богопосвячене життя у Церкві та для Церкви, що триває у Прудентополі (Бразилія), розпочався спільною молитвою Утрені, яку відслужив о. Макарій Ленів, ЧСВВ. Опісля о. Тарас Барщевський поділився роздумами над євангельським уривком про дві заповіді любові, що є найбільшими Божими заповідями. Для того щоб сповняти ці дві заповіді, наголосив о. Тарас, необхідно навчитися слухати, тобто, не тільки чути і розуміти, але й виконувати те, що каже Господь. На його думку, саме із слухання народжується богопосвячене життя.

«Божий поклик» – тема першого дня робочих засідань Собору. У першій доповіді Владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, розкрив тему «Чому Господь кличе до богопосвяченого життя?». Архиєрей наголосив, що Божий поклик «завжди залишається таїнством», бо саме Бог вибирає і про ... Читати далі »
  Переглядів: 670 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.09.2011 | Коментарі (0)