Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Середа, 08.05.2024, 00:43 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Червень » 22
Дорогі у Христі! 

22 червня цього року виповнюється 70 років від того часу, коли на теренах нашої Батьківщини розпочалося смертельне зіткнення двох людиноненависницьких ідеологій – фашизму та комунізму. Спершу союзники, які разом влаштовували переможні паради на крові невинних жертв, того дня смертельно зударилися між собою. Ця дата ознаменувалася жахливим кровопролиттям, спричиненим як однією, так і другою стороною. Тому, безперечно, вона є для нас днем смутку над українською землею, що просякла кров’ю невинно убієнних, і цього дня особливо звучать Божі слова: «Що ти вчинив? Ось голос крові брата твого кличе до мене з землі» (Бут. 4, 10).

Сімдесята річниця цього дня, який був днем великого лиха і великої крові для нашого народу, нехай стане для нас Днем пам’яті й молитви.

Пам’ятаємо сотні тисяч синів і дочок нашого народу, як рівно ж представників інших націй і народів, поспіхом знищених того дня і пізніше у сталінських тюрмах на території Західної Украї ... Читати далі »
  Переглядів: 743 |  Добавив: Administrator | Дата: 22.06.2011 | Коментарі (0)


Для Блаженнішого Любомира Гузара так звані «підгорецькі отці» чи «догналівці», які себе називають «українською правовірною греко-католицькою церквою» – це просто секта.
Про це колишній Предстоятель УГКЦ Блаженніший Любомир сказав в інтерв’ю генеральному директору каналу «1+1» Олександру Ткаченку в його авторській програмі «Tkacheko.ua» у понеділок, 20 червня, відповідаючи на запитання, що в УГКЦ є так звана «підгорецька опозиція, підгорецькі отці», які звинувачують офіційну УГКЦ у тому числі в лібералізмі, чи є таки вони опозицією?

За його словами, «догналівці» – це секта, люди, які діють «з якихось причин, під якимось, так би сказати, натхненням від когось, хто їм дає великі суми грошей», – заявив Блаженніший.

«Це не є якась нова церква, це секта. Вони сьогодні є частиною наших реалій. І не можна сказати, що їх нема. Вони є. Але я кажу вам, яке мо ... Читати далі »
  Переглядів: 954 |  Добавив: Administrator | Дата: 22.06.2011 | Коментарі (0)