Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Середа, 08.05.2024, 01:07 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Червень » 19

"Величаємо вас, апостоли, мученики, пророки і всі святі, і почитаємо святу пам'ять вашу, ви бо молите за нас Христа Бога нашого"
(Величання на неділю Всіх святих).


Восьма неділя після празника Пасхи, а перша після Зіслання Святого Духа називається неділею Всіх святих. Вона завершує коло рухомих свят. Цього дня наша Східна Церква віддає особливу почесть усім тим, які є плодом дарів Святого Духа.

"У цей день, в неділю після П'ятдесятниці, — читаємо в синаксарі цієї неділі, — святкуємо празник Всіх святих скрізь — в Азії, Лівії, Європі, на півночі й півдні. Цей празник наші божественні Отці установили й наказали святкувати після Зіслання Святого Духа, наче показуючи нам взір, як прихід всесвятого Духа вплинув на апостолів. Він освятив і зробив премудрими тих, що з нашої природи, щоб їх поставити на місце грішних ... Читати далі »
  Переглядів: 1250 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.06.2011 | Коментарі (0)

25 червня о годині 18:00 відбудеться урочисте внесення до Митрополичої базиліки Успіння Пресвятої Діви Марії у Львові мощей Блаженного Івана Павла II, Святішого Отця, в 10 річницю Його візиту до України (24-26 червня 2001 р.).

Урочисте внесення мощей Блаженного Івана Павла II до Митрополичої базиліки у Львові очолить Архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський.

1 травня 2011 р. у Ватикані Святіший Отець Бенедикт XVI беатифікував Його, зарахувавши до лику Блаженних Католицької Церкви. «Свято віри, щоб відкрити двері Христові», – такими словами понтифік охарактеризував подію беатифікації в короткому зверненні до читачів ватиканської щоденної газети «L’Osservatore Romano».
  Переглядів: 938 |  Добавив: Administrator | Дата: 19.06.2011 | Коментарі (0)