Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Понеділок, 20.05.2024, 02:09 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Липень » 2 » Виключення з ЧСВВ псевдо-монахинь "секти Догнала"
14:05
Виключення з ЧСВВ псевдо-монахинь "секти Догнала"

У четвер 30 червня, у Митрополичих палатах собору Святого Юра, відбулася прес-конференція присвячена виключенню з Чину Святого Василія Великого сестер Контемплятивно-адораційного монастиря св. пророка Іллі. (м. Львів-Брюховичі, вул. Шкільна 27). 



Як відомо 29 монахинь цього монастиря від 2007 р. не підтримували жодного зв'язку з Генеральною Управою сестер ЧСВВ, а 19 грудня 2008 р. публічно заявили про своє підпорядкування так званому «синоду єпископів правовірної Греко-Католицької Церкви».

Дана група, що фігурує також під назвою „сектою Догнала” складається із офіційно відлучених від Католицької Церкви священиків, на чолі з Антоніном Догналом, які обманюють людей, видаючи себе за єпископів, створюють псевдо-церковні структури, кидають «анатему» на Святішого Отця Бенедикта XVI та всю ієрархію Католицької Церкви, а також публічно зневажають ім’я блаженного Папи Івана Павла ІІ. (більше про „секту Догнала”).

Генеральна Управа Сестер Чину Святого Василія Великого, на своєму засіданні 3.02.2011 р., прийняла рішення видати декрет про відпущення (виключення) сестер з довічними обітами з Контемплятивно-адораційного монастиря св. пророка Іллі, відповідно до канону 500 §4, Кодексу канонів Східних Церков. Це рішення потверджене Конгрегацією для Східних Церков.

З детальним роз’ясненням ситуації та представленням офіційних документів виступили єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Владика Венедикт, промотор справедливості Трибуналу Львівської Архиєпархії о.Михайло Палій, генеральна секретарка, представниця Архимандрині сестер Чину Святого Василія Великого з Риму с.Ігнатія Гаврилик, ЧСВВ.

Прес-служба Львівської архиєпархії
Переглядів: 1344 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]