Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

П`ятниця, 19.04.2024, 20:12 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2014 » Березень » 3 » В Уневі вшанували пам’ять владики Юліяна
01:33
В Уневі вшанували пам’ять владики Юліяна
28 лютого 2014 р., у день річниці відходу до вічністі світлої пам’яті владики Юліана (Вороновського), відбулося паломництво до місця спочинку архиєрея на Чернечу гору, що в Уневі.

Очолив прощу та поминальні Богослужіння за упокій душі єпископа Юліяна Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, у співслужінні братії Свято-Успенської Унівської лаври та духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Також до Унева прибули і численні прочани вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії, щоб спільною молитвою вшанувати владику Юліяна.

«Молячись сьогодні за владику Юліяна, вшановуючи його пам’ять, пам’ятаймо, що ми мали доброго взірця, добрий приклад, який просто маємо наслідувати, лиш потрібно цього забажати, усвідомивши, що наше життя Богом нам дане, щоб ми приносили плоди, кожен на свому місці як це робив у своєму єпископському служінні владика Юліан». - Такі слова про владику Юліяна сказав владика Венедикт у своїй проповіді під час заупокійного Богослуження.

Також у своєму слові, від імені усіх хто знав покійного владику Юліяна, владика Венедикт подякував Богові за дар життя для владики Юліяна, яке він прожив, та за ті зустрічі, які була можливість пережити разом: «Нехай цей день буде для нас великою вдячністю для Бога за те що він нам дав таку особу, бо кожен з нас носить в собі частинку владики і кожна зустріч з ним не була безрезультатна. Так і ці зустрічі з владикою впливали на нас свідомо і несвідомо і залишили в нашій пам’яті так само, як і цей сьогоднішній день, незабутній слід».

«Найбільша дяка і найбільша проповідь для владики Юліана, це наслідувати його життя» - такими словами завершив свою проповідь владика Венедикт.

По завершенні Парастасу усі присутні вирушили на Чернечу гору – місце спочинку владики Юліяна. Там, на місці поховання архиєрея, було відслужено Панахиду та освячено надгробний хрест на могилі владики.

Довідка:
Юліян (Вороновський) - народився 5 травня 1936 р. в с. Гумниська Бузького району на Львівщині в сім'ї Івана та Ксенії з роду Костишин. Після закінчення середньої школи поступив в Український Поліграфічний Інститут у Львові, котрий закінчив у 1961 р. зі спеціальністю інженер-технолог поліграфічного виробництва. Впродовж п'ятнадцяти років працював на різних посадах від інженера до начальника відділу в Проектно-Конструкторському Інституті у м. Львові. Відтак через віровизнання змушений звільнитися і перейти на просту роботу у котельню, де працював до часу виходу УГКЦ із підпілля.
У 1958 р. вступив до монастиря Студійського Уставу підпільної Української Греко-Католицької Церкви. Будучи монахом і працюючи на державній роботі, навчався у підпільній Духовній семінарії, що діяла у Львові.
27 жовтня 1968 р. у Львові з рук Митрополита Василія (Величковського) отримав єрейські свячення. З цього часу сповнює служіння священика підпільної УГКЦ, будучи настоятелем, а опісля ігуменом монастиря Студійського уставу.
30 вересня 1986 р. отримав єпископські свячення з рук Архиєпископа Володимира (Стернюка). Відтак владику призначено єпископом-помічником місцеблюстителя Львівської Архиєпархії. У 1991 р. стає Архимандритом монастиря Студійського Уставу і ректором Львівської духовної семінарії Святого Духа.
У квітні 1993 р. йому доручено адміністрування новоутвореної Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, а 17 квітня 1994 р. відбулася його інтронізація на правлячого єпископа даної єпархії, обов'язки якого виконує по сьогоднішній день.
27 жовтня 2011 р. повідомлено, що Блаженніший Святослав (Шевчук) за згодою Синоду єпископів УГКЦ прийняв зречення владики Юліяна з уряду єпископа Самбірсько-Дрогобицького. З цього часу владика Юліян став вислуженим єпископом Самбірсько-Дрогобицьким.
Відійшов у вічність владика Юліян на 77-му році життя, 28 лютого 2013 р, після тривалої хвороби.

Фотографії

Переглядів: 784 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]