Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Понеділок, 20.05.2024, 01:09 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Липень » 6 » Третя річниця спільноти "Лярш-Ковчег" в Україні
14:02
Третя річниця спільноти "Лярш-Ковчег" в Україні

У вівторок 5 липня, у Архикатедральному Соборі святого Юра, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди третьої річниці від створення спільноти «Лярш-Ковчег» в Україні.


   Богослуження очолив Високопреосвященніший Владика Ігор, Архиєпископ Львівський за чисельної присутності осіб з особливими потребами, членів їхніх родин та приятелів. Привітати «Лярш» зі святом прийшли представники спільноти «Віра і світло», Центру духовної підтримки «Емаус» та Навчально-реабілітаційного центру «Джерело».

  В часі проповіді Владика Ігор привітав учасників моління і зауважив, що сама лише присутність «друзів з особливими потребами» в Господньому храмі «приносить могутніше благословення для усіх тих, хто приходить помолитися в Божий дім та усієї нашої Церкви».

  За словами Архиєрея такі особи також спонукають нас до щирої і правдивої любові до всіх людей без винятку:

  «Добрі та праведні друзі з особливими потребами, дуже співчутливі на те, щоб люди жили любов'ю одні до одних та свідчили її усім без винятку. Можливо Господь поміщає їх серед нас для того, щоб ми, які вповні володіємо дарами розуму, сходили у наше серце і виносили з нього тільки любов, доброту та милосердя».

  Після Архиєрейської Літургії від імені «Ляршу», зі словами вдячності до Владиці та всіх присутніх, звернувся капелан спільнот, що об’єднують людей з особливими потребами о. Олег Жаровський, а також координатор «Ляршу» в Україні с. Лукія Мурашко, ЧСВВ. На згадку про святкування «друзі» подарували Архиєпископові Ігору свічку, виготовлену в одній із майстерень спільноти.
Тарас Бабенчук
Прес-служба Львівської архиєпархії

Довідка:

  Спільнота „Лярш” (з франц. «L'Агсhе» - Ковчег) заснована 1964 року в м.Тролі, Франція. У відповідь на Божий поклик Жан Ваньє та отець Тома Філіп запросили двох розумово неповносправних осіб Рафаеля Сімі та Філіпа Су жити разом з ними у дусі Євангелія та заповідей Іісуса.

  Із цієї першої спільноти, започаткованої у римо-католицькій традиції, постали інші, в інших країнах та віросповіданнях. На сьогодні Лярш - це Міжнародна Федерація, яка об'єднує 135 спільнот у 36 країнах світу на 5 континентах, де проживає понад 5000 осіб розумово неповносправних.

  У Лярші особи з особливими потребами та молодь-асистенти живуть разом у невеликих домівках, розділяючи своє життя у праці, дружбі та молитві.

  У серпні 2008 року спільнота Лярш-Ковчег в Україні, створена на основі п'яти діючих денних програм майстерень, увійшла до Міжнародної Федерації Ляршу.

  У майстернях Лярш-Ковчегу „друзі” - особи розумово неповносправні - разом з молоддю-асистентами виготовляють різноманітні вироби: ткані торбинки, декоративні свічки, ікони та вироби з дерева, прикраси з бісеру, листівки, вироби з глини та керопласту. Вони також разом проводять час, ходять на прогулянки, моляться і святкують.
  У Львові завершується зведення першого будиночка, в якому разом з молоддю-асистентами проживатимуть особи розумово неповносправні, що залишилися без опіки.
Переглядів: 984 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]