Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Неділя, 19.05.2024, 19:08 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Вересень » 9 » Синод привітав Владику Єфрема (Кривого) із 60-річчям священства
21:42
Синод привітав Владику Єфрема (Кривого) із 60-річчям священства

У середу, 7 вересня, учасників Синоду Єпископів УГКЦ 2011 року, який відбувається в Куритибі (Бразилія), відвідав Владика Єфрем Кривий, ЧСВВ, Єпископ-емерит Куритибської єпархії. «Для всіх присутніх це був дуже зворушливий момент, оскільки з іменем Владики Єфрема, ЧСВВ пов’язане становлення і швидкий розвиток місцевої єпархії. Впродовж 35 років єпископського служіння цей єпископ розвинув мережу духовної опіки над вірними УГКЦ на території Бразилії. Було збудовано багато храмів і каплиць, парафіяльних будинків та приміщень для катехизації. Розвинулися існуючі чернечі спільноти та були засновані нові, наприклад, Згромадження сестер святої Анни та Інститут катехиток Серця Ісусового», — відзначив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.
Вітаючи заслуженого емерита, Блаженніший Святослав підкреслив: «Члени Синоду, перебуваючи в Бразилії, могли на власні очі побачити результати великої праці, яка була вкладена у розвиток нашої Церкви на території Бразилії, завдяки старанням і посвяті Владики Єфрема, ЧСВВ». Предстоятель УГКЦ від імені всього Синоду привітав Владику Єфрема з 60-річчям священства, яке він святкує цього року.
Виступаючи перед синодальними отцями, Владика Єфрем, ЧСВВ, щиро подякував за привітання і розказав про історію Куритибської єпархії та специфіку церковного життя українців у Бразилії. Наостанок єпископ-емерит подарував учасникам Синоду укладений і виданий його стараннями Збірник документів Куритибської єпархії святого Івана Христителя за період від 1966 до 2008 року. До книги увійшли Резолюції та Постанови єпархіальних соборчиків, доповіді і статті на різні теми церковного життя, Постанови з’їздів парохів і адміністраторів парафій та інші цікаві й цінні документи, які відображають розвиток єпархії.

Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ
Переглядів: 576 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]