Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 30.04.2024, 11:28 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Жовтень » 16 » Глава УГКЦ благословив студентів УГКЦ у Римі на новий навчальний рік
23:15
Глава УГКЦ благословив студентів УГКЦ у Римі на новий навчальний рік
Українські студенти в Римі розпочали навчання. Зокрема в Папському східному інституті, де навчається найбільше число українських богословів. Більшість з них є випускниками греко-католицьких духовних семінарій в Україні. У цьому навчальному закладі українські студенти вивчають літургійне богослов’я, загальне церковне право та історію. 

Привітати українських студентів в Римі з новим начальним роком прибув Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Він очолив Літургію в храмі Святого Антонія, що знаходиться біля Папського східного інституту. Блаженніший Святослав під час проповіді пригадав також свої студентські роки, які провів у цьому навчальному закладі.

«80% наукових досліджень для своєї докторської дисертації я провів саме тут, у бібліотеці Папського східного інституту», − констатував Предстоятель УГКЦ.

При цьому Блаженніший Святослав висловив слова вдячності ректоратові цього навчального закладу за сприяння у справі розбудови богословської науки в Україні. «Сьогодні я, як Глава Української Греко-Католицької Церкви, хотів би щиро подякувати Папському східному інститутові, який за останні десять років готував якісних науковців для наших семінарій та Українського католицького університету», − сказав у проповіді Глава УГКЦ.

У спільній молитві взяв участь кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков. У коментарі для Департаменту інформації УГКЦ представник Ватикану наголосив, що покладає великі надії на молоде покоління семінаристів, які навчаються в Папському східному інституті.

«Сьогодні ми живемо надією та очікуємо від наших семінаристів і священиків правдивого духовного життя, життя у святості, яке базуватиметься на богословській, патристичній та духовній формації»,− пояснив префект Конгрегації для Східних Церков.

Кожного року з України до Риму на навчання приїжджають близько 20 семінаристів. За останні п’ять років навчання в Папському східному інституті, українські студенти захистили близько п’ятнадцяти докторських дисертацій, та п’ятдесяти кандидатських праць з загального церковного права, східного богослов’я, історії та літургіки. Сьогодні ж в Східному інституті навчається 40 молодих українців.


З Рима Тарас Семенюк, Олексій Федорович
спеціально для Департаменту інформації УГКЦ


Дивитися відеосюжет про цю подію:


Переглядів: 717 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]