Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

П`ятниця, 19.04.2024, 17:45 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2012 » Липень » 30 » День Святого пророка Іллі відео новини 12 каналу
23:04
День Святого пророка Іллі відео новини 12 каналу
Сьогодні православні східного обряду вшановують Пророка Іллю. У християнську епоху цього дня і впродовж тижня після нього здійснювались хресні ходи до церкви святого Іллі з молебнями про дощ або ясну погоду. Наша знімальна група побувала у храмі святого пророка Іллі, що в Кривчицях.

Унікальна та стародавня святиня. Храм святого Іллі в селі Кривчиці збудований на місці первісної дерев'яної церкви наприкінці 17-го століття. На сьогодні він не в ідеальному стані і потребує ремонту. Проте, як завжди все впирається в кошти. У народі пророка сприймали як посередника між небом і землею. За переказами, він спроможний передрікати засуху і в той же час молитвами викликати дощові хмари. Вірить в це і Михайло. Каже, і сам не раз просив святого про зміну погоди.

На вогненній колісниці, яка оточена з усіх боків хмарами і запряжена четвіркою крилатих коней, - переважно так зображують іконописці святого Іллю. За писаннями Біблії, пророк Ілля ще раз має прийти на землю перед початком страшного суду. А от у народі з Іллею побутує чимало прикмет, як от- після Іллі вже не можна купатись. Буцімто з цього дня вода стає холодною. В народній уяві святий Ілля був ще й покровителем хліборобів. Адже, цього дня закінчується календарне літо.

Джерело: 12 канал

Переглядів: 702 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]