Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Середа, 24.04.2024, 13:42 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » Архів новин
Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук) в інтерв'ю журналу «Кореспондент» заявив, що вірить у можливість створення єдиної помісної Української Церкви. Видання пише, що Блаженніший Любомир говорив про можливість сопричастя УГКЦ з усіма українськими православними. У зв'язку з цим журналісти Анна Мороз та Ірина Соломко, які проводили інтерв’ю, поцікавилися, чи є Блаженніший Святослав прихильником об'єднання.

«Він (Блаженніший Любомир, − ред.) не раз висловлювався за те, що єдина помісна Церква − реальність. Передусім тому, що вона вже існувала в такому вигляді, але в силу певних причин потім була розділена на кілька конфесій. Оскільки є спільний фундамент, є і шанси, що ця єдність відновиться. Але до цього нам потрібно йти», − заявив Предстоятель УГКЦ.

«Ще у 2005 році Блаженніший Любомир сказав, що нам потрібно перейти від конфесійного протистояння до першості в любові. Сьогодні часто деякі Церкви, які виросли з єдиної Київської Церкви, позиціо ... Читати далі »
  Переглядів: 1042 |  Добавив: Administrator | Дата: 04.06.2011 | Коментарі (0)

«В УКУ з’явився меценат, який дає, як я розумію поважну суму грошей. Коли мені повідомили про це, я сказав – дякувати Богу. Бо університет – це наукова інституція, яка є дуже коштовною. А в Україні вищі навчальні заклади зазвичай є державними –держава платить, але вона і вимагає. Ви пам’ятаєте, що сталося під час виборів, коли студентам казали, за кого голосувати – тому тут є небезпека. Нам потрібно мати і державні, і приватні університети, які можуть зберегти автономію».

Таку думку висловив Колишній Предстоятель Української греко-католицької церкви, Блаженніший Любомир Гузар на презентації своєї аудіо-книги "Суспільство і влада” 2 червня в Києві, – повідомляє РІСУ. Нещодавно Український католицький університет повідомив про те, що український бізнесмен Дмитро Фірташ, власник Group DF, почав підтримувати будівництво інноваційного університетського містечка УКУ.

«Безумовно, що ректорат УКУ, коли приймає такий поважний дарунок від мецената, мусить підійти і сказати виразно ... Читати далі »
  Переглядів: 1092 |  Добавив: Administrator | Дата: 04.06.2011 | Коментарі (0)

У Брюховичах, в реколекційному центрі Львівської архиєпархії з 20 до 26 червня 2011 року відбудеться курс наук на основі вибраних творів Андрея (Шептицького).

Завдання семінару – показати актуальність соціального вчення Церкви та його близькість із реальним життям, створити постійну сертифікатну літню програму, яка спярмована на вивчення суспільної думки Митрополита Андрея.

Організатори – Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» та Інститут релігії та суспільства УКУ.

До участі в навчанні запрошуються старшокурсники гуманітарних предметів українських вузів, мирянські та політичні практики, а також ті, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення. Проект також передбачає духовну та культурну програму (молитва у крипті собору Святого Юра, похід в Національний музей імені Андрея Шептицького у Львові, поїздка до Прилбич, зустріч з успішними у публічному житті християнами тощо).

На завершення курсу учасники отримують сертифікат з переліком прослуханих ... Читати далі »
  Переглядів: 875 |  Добавив: Administrator | Дата: 04.06.2011 | Коментарі (0)

«Живімо внутрішнім життям з Триєдиним Богом! Зійдімо духом у наше серце, відчинімо його ворота і просімо Господа, що воно стало нашим небом, в якому він замешкає». Такими словами звернувся Високопреосвященніший Владика (Ігор Возняк) до духовенства та вірних, що зібралися біля храму Вознесення Господнього (м. Львів, вул. Широка 36). У четвер, 2 червня, Архиєпископ Львівський відвідав цю парохію з нагоди храмового празника та 19 річниці від дня заснування.

Архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні з парохом храму о. Олексієм Васьківим, протопресвітерами Львівської Архиєпархії о. Романом Шафраном, о. Юрієм Воловецьким представниками духовенства та за участі численної громади вірних.

Гостем святкування став також відомий збирач українських ікон, засновник Музею українського мистецтва у м. Мельбурні, (Австралія) о. Зенон Хоркавий.

В часі проповіді Високопреосвященніший владика Ігор закликав наслідувати святого мученика Ігнатія Богоносця, який навіть після см ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
  Переглядів: 1173 |  Добавив: Administrator | Дата: 04.06.2011 | Коментарі (0)

Храмовий празник Вознесіння Господнього, що відбувся 2 червня у Золочівській обителі Чину святого Василія Великого, був сповнений високою духовністю та національним змістом, не лише для парафіян церкви Вознесіння Господнього і жителів міста Золочева та околиць, а й для львів’ян, киян та численних гостей.

Важливо те, що під час святкувань сотні людей не лише взяли участь у Святих Літургіях, Водосвятті, Архиєрейській Божественній Літургії, а й з глибиною віри приступили до Святої Сповіді та Святого Причастя (понад дві тисячі).

Привітати золочів’ян прибув і Владика УГКЦ Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, і о. Василь Ковбич, ЧСВВ протоархімандрит Василіянського Чину, і о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, колишні настоятелі та священнослужителі Золочівського монастиря, численні священики УГКЦ.

У зверненні до вірних Владика Йосиф, провів аналогію між одним з найбільших релігійних свят – Вознесінням Го ... Читати далі »
  Переглядів: 856 |  Добавив: Administrator | Дата: 04.06.2011 | Коментарі (0)

З 1 червня до 10 червня 2011 року усі охочі матимуть змогу відвідати фотовиставку «Під PRESSом» в Українському католицькому університеті.

Львів уже сьоме місто, що перейняло естафету проведення фотовиставки, метою якої є привернення уваги широкої громадськості до проблем цензури та утисків свободи слова в Україні. Виставку уже експонували у Києві, Івано-Франківську, Одесі, Тернополі, Чернігові та Черкасах.

Ідея фотопроекту виникла під час зустрічі учасників журналістського руху «Стоп цензурі!», громадських діячів та художників півроку тому.

«Дуже хотілось би, щоб закон "Про доступ до публічної інформації" став якщо не революційним, то хоча б дуже багато змінив у житті журналістів і суспільства. Ми журналісти, і наша головна перевага в тому що, в нас є публічний процес. Це наш інструмент, більше в нас нічого немає», – зазначив в УКУ учасник руху «Стоп цензурі!», журналіст «УП» Мустафа Найєм.

Фотовиставка експонується у приміщенні Філософсько-богословськго ... Читати далі »
  Переглядів: 1015 |  Добавив: Administrator | Дата: 04.06.2011 | Коментарі (0)

У Львові діти молилися за дітей, які перебувають у лонах матерів

У Львові біля пам’ятника Іванові Франку відбулася молитовно-просвітницька акція «Діти за життя». Організатори акції: ЛОГО Товариство «Рух за життя», ЛМГО «Українська молодь – Христові», МГР «Територія правди», Інститут родини та подружнього життя УКУ.

Метою акції була молитва за дітей, які перебувають у лонах матерів, за їх щасливе народження та християнське життя, за привернення уваги суспільства до того факту, що дитина вже від моменту зачаття є особою, яка заслуговує на повагу, любов та турботу.

Молебень до Богородиці відслужив єрей Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії УГКЦ, а далі були виступи, свідчення сімей, дитячі інтерв’ю про життя та любов матерів, пантоміми, тематичні пісні та сценка «Дитина без імені» від ЛМГО «Українська молодь – Христові», конкурс дитячого малюнка. Свої пісні виконувала співачка Іванна Макарчук. Віршами на захист життя дітей поділилася учасниця «Руху за життя» ... Читати далі »

  Переглядів: 611 |  Добавив: Administrator | Дата: 04.06.2011 | Коментарі (0)

У Євангелії від Луки читаємо: «І Він вивів за місто їх (учнів своїх) аж до Віфанії, і, взявши руки свої, поблагословив їх. І сталось, як Він благословляв їх, то зачав відступати від них і на небо возноситись. А вони поклонилися йому і повернулися до Єрусалиму з великою радістю». 


День цей відзначається православною церквою як велике двунадесяте свято, а в народі його ще називають Знесення, Вшестя або й Щастя. Вознесіння належить до празників, котрі не мають певного числа, але співпадають із однойменним днем, яким неодмінно має бути четвер шостого тижня по Світлій неділі. Звідси й приповідка: «Не прийдеться на середу Вшестя».

Як відомо, Ісус являвся учням своїм протягом сорока днів після свого Воскресіння. Він оповідав їм про Царство Боже та про те, що Йому необхідно було знести свої муки.

У Євангеліях від Марка й Луки містяться лиш короткі відомості про цю велику поді ... Читати далі »
  Переглядів: 1357 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні Блаженніший Святослав святкує свій 41-й день народження. З цього приводу його привітали Блаженніший Любомир та від імені Синоду Єпископів УГКЦ – Владика Богдан (Дзюрах). Привітання Главі УГКЦ надіслав також Президент України Віктор Янукович, представники місцевих органів державної влади та окремі політики. 

«Ваше Блаженство! Сердечно вітаю Вас з днем народження. Нехай Всемилостивий Господь дарує Вам духовні і тілесні сили в архіпастирському служінні для слави Божої та добра вірних Української греко-католицької церкви на многі і благі літа», − йдеться у привітанні Президента України.

Сам Блаженніший Святослав проводить свій день народження у робочій атмосфері. Саме сьогодні він має робочу зустріч з офіційними представниками німецької благодійної організації «Реновабіс».



Департамент інформації УГКЦ

  Переглядів: 1243 |  Добавив: Administrator | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Протягом місяця травня, після молебня до Пресвятої Богородиці, вірні Львівської архиєпархії молитимуться про заступництво до Блаженного Папи Івана Павла ІІ. Текст молитви потвердив Високопреосвященніший Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський УГКЦ згідно канн. 199 §1 та 656 § 2 ККСЦ. Таким чином, Львівська архиєпархії лучиться із радістю Вселенської Церкви, коли 1 травня Папу Івана Павла ІІ буде проголошено Блаженним.

Як повідомляє Радіо Ватикан: Блаженний Іван Павло ІІ буде 11-м Папою, проголошеним блаженним за останні 300 років, під час яких двоє Римських архієреїв проголоше ... Читати далі »
  Переглядів: 1188 |  Добавив: Administrator | Дата: 01.05.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 »