Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

П`ятниця, 19.04.2024, 09:10 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2014 » Березень » 02
Слово Митрополита Львівського з нагоди вшанування першої річниці відходу до вічності світлої пам’яті владики Юліяна (Вороновського)


Рм 14,19-26; Мт 6,1-13.

Преосвященний владико Ярославе, преосвященні й благородні владики, всесвітлі, преподобні та всечесні отці, преподобні сестри, достойні та любі молільники єпархії,

дякуючи Господньому благословенню, а нашій добрій волі, ми зібралося у цьому храмі, щоб молитися за світлий упок ... Читати далі »
  Переглядів: 608 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.03.2014 | Коментарі (0)

Слово Митрополита Львівського
на Сиропусну неділю
Рм 13,11-14,4; Мт 6,14-21

Достойні та любі сестри і брати, святий апостол і євангелист Матей описав у Євангелії слова повчання Ісуса Христа, які відносяться до прощення провин. На перше місце Спаситель ставить слова «коли ви прощатимете», а на другому плані, «коли ви не будете прощати людям».

Людина здібна прощати і не прощати, тобто, тримати своє серце у стані милості чи ненависті до ближніх. І тут Ісус Христос виразно говорить, що від стану серця людини залежить її відношення до Бога й Бога до людини. Якщо людина живе милосердям до ближніх, тоді Господь з милосердям та прощенням відноситься до особи; коли людина замикає своє серце, щоб простити кривдникові, тоді й Бог не може доступити й достукатися до такого зачиненого серця, щоб простити, бо воно замкнуте для Господа.

У наш час стан прощення став особливо актуальним. Переж ... Читати далі »
  Переглядів: 687 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.03.2014 | Коментарі (0)

Всесвітлий отче Ректоре, всечесні отці, достойні брати,
вітаю усіх вас напередодні початку Великого посту та бажаю гідно його використати для добра своєї душі і душ наших ближніх.

У євангельському уривку Ісус Христос говорить про необхідність прощення нашим ближнім. Ми також, потребуємо прощення, бо внаслідок нашої духовної слабості ображаємо наших братів й сестер. І Спаситель виразно вказує, що для отримання прощення необхідно простити нашим ближнім. Ніхто не може домагатися прощення для себе, не простивши нашим ближнім, тобто тим, хто й нас чимось образив. І таке прощення повинно бути великодушним, не згадуючи про своїх образи. Усю нашу духовну силу необхідно скерувати на те, щоб це прощення прийняло правдивий духовний зміст.

Прощення не повинно обмежуватися тільки на словах, що дуже важливо, воно теж, має випливати із глибини нашої душі. Для цього маємо духовні резерви ... Читати далі »
  Переглядів: 616 |  Добавив: Administrator | Дата: 02.03.2014 | Коментарі (0)