Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Субота, 04.05.2024, 21:40 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2012 » Січень » 06

«Дорогі брати й сестри, з радістю звертаюсь з найщирішими вітаннями до Східних Церков, які, згідно з юліянським календарем, завтра святкуватимуть Святе Різдво. Нехай же кожна родина і кожна громада буде переповнена світлом і миром Христа Спасителя!» – ці слова Вселенського Архиєрея Венедикта ХVІ прозвучали у п'ятницю 6 січня 2012 року на площі Святого Апостола Петра, після молитви «Ангел Господній».

У цей день, коли в Східних Церквах, які дотримуються старого стилю, святкують Навечір’я Різдва, Церква латинського обряду відзначає урочистість Богоявління, тобто Явління Дитятка Ісуса трьом царям, тому урочистість називають також празником Трьох Царів. З цієї нагоди о 9:30 ранку римського часу Папа Венедикт XVI очолив у головному храмі католицької Церкви – базиліці Святого Апостола Петра у Ватикані – урочисту Службу Божу, під час якої отримали єпископські свячення два нов ... Читати далі »
  Переглядів: 675 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.01.2012 | Коментарі (0)


Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського
у Навечір'я Різдва Христового
Євр 1,1-18; Лк 2,1-20.

Святий апостол Лука глибоко описав важливу подію народження Ісуса Христа у своєму Євангелію. Крім кесаря Августа та правителя Сирії Кирінія, історичних осіб, більш визначне місце, безперечно, займають Марія та праведний Йосиф, а найбільше - народжений Ісус. Святий апостол, також згадав і про пастухів стад. Для пастухів розпочиналася звичайна ніч, як усі попередні ночі, вони сторожили своїх отар від нападу диких звірів. Але сталася несподівана й неочікувана зміна цієї ночі, бо їм з'явився ангел і від цього видива пастирів огорнув переполох, мимо того, що їх осіяла Господня слава. Страх був більший, який тимчасово переміг видиму славу. Але Господь не дозволив, щоб ляк надовго заволодів ними, бо цей же ангел сказав їм відразу, щоб вони не боялися побаченого й звернув ... Читати далі »
  Переглядів: 627 |  Добавив: Administrator | Дата: 06.01.2012 | Коментарі (0)