Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 30.04.2024, 16:43 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Жовтень » 24
Блаженніший Святослав під час посвячення прокатедрального храму Самбірсько-Дрогобицької єпархії: «Ми присутні у світі не проти когось, але задля когось»

23 жовтня стало знаковою подією в історії Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Того дня Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, освятив величавий собор Покрови Пресвятої Богородиці у місці Самборі, який в день свого освячення отримав титул "прокатедри" (перший за значенням храм після катедри на території єпархії).

У переддень освячення, 22 жовтня, до парафії Покрови Пресвятої Богородиці прибув Владика Ярослав (Приріз), Єпископ-коад'ютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Архиєрей очолив Велику вечірню у співслужінні з місцевим духовенством та за молитовною участю вірних. Звертаючись до вірних, Владика Ярослав пригадав історію будівництва собору, а також події 1990-х років, коли УГКЦ виходила з підпілля. Єпископ наголосив на важливості будівництва Божого храм ... Читати далі »
  Переглядів: 754 |  Добавив: Administrator | Дата: 24.10.2011 | Коментарі (0)

23 жовтня 2011 року Блаженніший Святослав (Шевчук) у м. Самбір освятив греко-католицький храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці. В минулому тут був міський цвинтар, а за радянської влади – парк культури. Храм заввишки 64 метри зможе вмістити на Богослужінні до трьох тисяч вірян. У цоколі церкви будуть катехитичні класи, актовий зал та парафіяльні приміщення. Після освячення собор Покрови Пресвятої Богородиці у Самборі проголосили прокатедральним.

Історія зведення собору Покрови Пресвятої Богородиці тісно пов'язана з виходом УГКЦ з підпілля на Самбірщині. 2 липня 1989 року підпільні священики УГКЦ на чолі з ієромонахом Миколаєм Куцем, а також разом із вірними встановили тут хрест, біля якого розпочалися Богослужіння греко-католицької громади, повідомляє прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Наприкінці 1989 року на цьому місці було зведено богослужбову каплицю. У 1991 році Митрополит Володимир ( ... Читати далі »

  Переглядів: 667 |  Добавив: Administrator | Дата: 24.10.2011 | Коментарі (0)