Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Вівторок, 30.04.2024, 15:17 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Жовтень » 14

Парафіяни Храму Св. Пророка Іллі щиро, вітають  Владику  Андрія (Сапеляка)  з ювілеєм
та бажаємо 
Із вдячністю ми хочемо вітати
Вас за мудрість батьківських порад,
За вміння всім завжди допомагати,
І за могутні руки золоті.
Нехай Господь пошле вам благословення,
Нехай здоров'я й сил дарують всі святі.

Сьогодні, 14 жовтня, найстарший єпископ УГКЦ Кир Андрій (Сапеляк), один з перших салезіян греко-католиків, святкує 50-ліття єпископської хіротонії. З цієї нагоди у храмовий празник салезіянської парафії Покрова Пресвятої Богородиці, що у Львові на вул. Личаківській, відбулася урочиста Свята Літургія, яку оч ... Читати далі »
  Переглядів: 670 |  Добавив: Administrator | Дата: 14.10.2011 | Коментарі (0)


На початку свого служіння як Глави УГКЦ я сказав, що прагнення до єдності та спілкування між Церквами є для нас пріоритетом. У дусі моїх безпосередніх попередників повторюю слова «прощаю і прошу прощення» і сподіваюся на таку ж відповідь з боку православних співбратів.

Про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), виступаючи з Інавгураційною промовою в Екуменічному інституті у Венеції. 12 жовтня він виголосив доповідь «Внесок УГКЦ в діалог з православними в Католицько-православній спільній комісії».

«Греко-католицькі Церкви зокрема в останні два десятиліття прагнуть дати справжнє свідоцтво їх повного православ'я і соборності, – зазначив Глава УГКЦ. Після оприлюднення Кодексу Канонів Східних Церков вони ще глибше почали переосмислювати свій особливий статус і намагаються знайти синтез між католицькою і православною еклезіологією. Ми добре усвідомлюємо труднощ ... Читати далі »
  Переглядів: 578 |  Добавив: Administrator | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)