Українська Греко-Католицька Церква

Львівська Архиєпархія

Парафія Св’ятого Пророка Іллі

Середа, 08.05.2024, 16:50 
Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
   
Меню сайту

Головна » 2011 » Червень » 26
Урочистою Патріяршою Літургією у Львові завершилися заходи із вшанування 10-ї річниці візиту в Україну Блаженного Папи Івана Павла II.


    Ця Літургія була наскрізь просякнута приємними спогадами десятилітньої давності, коли серед нас, у Львові, на Сихові був присутній Великий Папа, Блаженний Іван Павло II. 
Розпочалася Літургія хресним ходом від церкви Різдва Пресвятої Богородиці до встановленого на площі перед храмом величного престолу. Процесію очолили хрест і хоругви, відтак у процесії йшло монашество, семінаристи священики, єпископи Петро (Стасюк ) – єпарх Австралії, Нової Зеландії та Океанії та Василій (Івасюк) – екзарх Одесько-Кримський, архиєпископи Микола (Етерович) – секретар Папського Синоду та кир Ігор – Архиєпископ Львівський. Завершував процесію Блаженніший Патріярх Святослав.

   Перед початком Літургії Главу і От ... Читати далі »
  Переглядів: 1120 |  Добавив: Administrator | Дата: 26.06.2011 | Коментарі (0)


Слава Ісусу Христу!

1. «Господи, а до кого ж іти нам? Це ж у Тебе - слова життя вічного!» (Ів. 6, 68).

Дорога молоде України, апостол Петро промовив ці слова, звертаючись до Ісуса, який представив себе народові як хліб, що зійшов з неба, щоб дати людям життя (пор. Ів. 6, 58). Сьогодні з радістю повторюю ці слова серед вас, і більше того, повторюю їх у вашому імені й разом із вами.

Сьогодні Христос ставить і вам те запитання, яке поставив був апостолам: "Може, і ви бажаєте відійти?" Ти, молоде України, що відповіси? Я впевнений, що разом зі мною також і ви приймете ці слова апостола Петра за свої: «Господи, а до кого ж іти нам? Це ж у Тебе - слова життя вічного!».

Дивлячись на вас, таких численних і таких захоплених, я подумки повертаюся до Світового Дня Молоді, я ... Читати далі »
  Переглядів: 1107 |  Добавив: Administrator | Дата: 26.06.2011 | Коментарі (0)